Suroviny
Postup přípravy
Den předem si prošpikujeme krůtí prso mrkví a špekem, nachystáme si marinádu z oleje, soli, papriky a do marinády naložíme prošpikované maso, které si poté obalíme v anglické slanině a pevně zabalíme do alobalu. Takto nachystané maso necháme odpočinout přes noc. Asi tři hodiny před podáváním maso zprudka opečeme v pekáči, ve kterém je budeme i mírně podlité vodou péct maximálně dvě hodiny na 180 - 220°C (zůstane nám výpek a omáčka poté bude mít skvělou chuť). Po hodině a půl maso vytáhneme, pokud je hotové, nakrájíme je na plátky. Do pekáče s výpekem přilijeme smetanu ke šlehání a na mírném plamení přivedeme za stálého míchání k varu.
Brambory si oloupeme, nakrájíme a uvaříme v osolené vodě do měkka. Mezitím si v kastrůlku ohřejeme téměř k varu máslo s mlékem. Měkké brambory scedíme, pomačkáme a vlijeme do nich připravené ohřáté mléko s máslem, rozmixujeme dohladka a můžeme podávat.