Na bochánky
- krůtí mleté maso 500 g
- strouhanka 100 g
- citronová šťáva 30 ml
- bazalka (nasekaná) 1 malá hrst
- sójová omáčka 15 ml
- česnek (nasekaný) 1–2 stroužky
- chilli špetka
- mořská sůl
- pepř (čerstvě namletý)
Na salsu
- okurka (nahrubo nastrouhaná) 300 g
- kopr (najemno nasekaný)
- paprička jalapeňo (najemno nasekaná) špetka
- mořská sůl
- pepř (čerstvě namletý)
- olivový olej 80–100 ml
Postup přípravy
- V míse smíchejte všechny ingredience na krůtí bochánky. Vytvarujte 6–8 stejně velkých masových kuliček a každou zmáčkněte dlaní do tvaru vyšší placičky. Zakryjte je fólií a dejte do lednice.
- Zatímco masové bochánky odpočívají, připravte si salsu. Z nastrouhané okurky vymačkejte přebytečnou vodu, smíchejte ji se zbytkem ingrediencí a uložte do lednice.
- Připravte gril na přímé grilování při středním žáru. Masové bochánky potřete olivovým olejem a dejte na gril. Podle velikosti bochánků grilujte 3–4 minuty z každé strany.
- Jakmile jsou hotové, přendejte je na talíř a servírujte s okurkovou salsou.