Suroviny
Postup přípravy
Švestková omáčka: V kastrůlku si rozpustíme lžíci másla, přidáme mouku a chvilku smažíme za stálého míchání. Ztlumíme teplotu, přilejeme vodu a portské víno, vmícháme švestkovou zavařeninu. Dochutíme chilli, pepřem, solí, citronovou kůrou a skořicí. Přivedeme k varu, poté opět ztlumíme a necháme probublávat cca pět minut.
Uvaříme si brambory ve slupce, necháme trochu vychladnout, oloupeme slupku, nakrájíme, přidáme trochu másla a osolíme.
Kachní prsa zprudka osmažíme na kachním sádle kůží dolů, přibližně šest minut. Otočíme kůží nahoru, přidáme lžíci másla, jeden badyán a necháme na pánvi minutu prohřát.
Vložíme kachnu na pekáč nebo plech kůží nahoru, zalijeme výpekem z pánve a dáme do předem péct na sedm minut do vyhřáté trouby na 180°C. Vytáhneme z trouby, přikryjeme pokličkou a necháme maso odpočinout 5-10 minut.