Suroviny
- zelený chřest 200 g
- cuketa (mladá) 200 g
- olej 2 lžíce
- kuřecí vývar 750 ml
- bílé fazole (máslové ) 1 plechovka
- muškátový oříšek 1 špetka
- smetana ke šlehání 250 ml
- řeřicha 50 g
Postup přípravy
- Chřestu odkrojte dřevnaté konce, cukety omyjte a nakrájejte na kousky. Orestujte nakrájenou zeleninu na oleji, až bude lehce změklá a lesklá.
- Přidejte vývar a propláchnuté a okapané fazole, ochuťte solí a pepřem a muškátovým oříškem. Na mírném ohni vařte 10 minut.
- Polovinu polévky rozmixujte dohladka a vraťte zpět do hrnce. Vmíchejte smetanu a řeřichu a vše prohřejte, ale už nevařte. Podávejte horké.
Vyzkoušejte také pórkovou polévku se smetanou podle návodného videoreceptu
Kompletní recept najdete ZDE: Smetanová pórková polévka s bramborami