Suroviny
- cibule 4 kusy
- máslo 50 g
- olej 2 lžíce
- hladká mouka 3 lžíce
- smetana 1 kelímek
- masox 1 kus
- polévkové koření 1 dávka
- houska 3 kusy
Postup přípravy
Cibuli oloupeme, nakrájíme na plátky a osmažíme na másle a oleji. Když pustí šťávu, zaprášíme ji hladkou moukou, promícháme a zalijeme 1,5 l horké vody. Vaříme asi 15 minut. Mezitím připravíme druhý hrnec, do kterého cibulový vývar přecedíme. Vývar vrátíme na sporák, podle hustoty můžeme naředit vodou. Přidáme Masox, dochutíme polévkovým kořením, zjemníme smetanou ke šlehání a chvíli povaříme. Na talíři zdobíme krutonky, které jsme připravili opečením pokrájených housek.