Šťouchané brambory
- brambory 1 kg
Head
- mrkev 5 kusů
- pepř 1 špetka
- celer 200 g
- petržel 200 g
- řapíkatý celer 200 g
- cibule 2 kusy
- rajský protlak 1 dávka
- masový vývar 0.3 l
- červené víno 0.3 l
- česnek 1 kus
- rozmarýn 1 dávka
- olej 1 dávka
Postup přípravy
1
Jehněčí kolena osolíme, opepříme a zprudka osmahneme
Pak je vyjmeme a ve výpeku orestujeme do zlatova zeleninu nakrájenou nahrubo
Přidáme nakrájenou cibuli, zarestujeme protlak, zalijeme vínem, krátce povaříme, přidáme vývar, česnek a bylinky, vrátíme kolínka a pečeme v troubě na 120°C cca 4 hodiny
Scedíme, šťávu zredukujeme na hustší konzistenci a podáváme
2
Brambory oloupeme, nakrájíme na čtvrtky, osolíme a uvaříme
Na másle si osmažíme cibuli nakrájenou najemno společně s anglickou slaninou
Petrželku pokrájíme najemno, poté smícháme s brambory, lehce rozmačkáme a podáváme