Webové stránky skupiny Prima používají cookies k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti. Používáním tohoto webu souhlasíte s užitím cookies v rámci webů skupiny Prima. Více informací
Souhlasím
návrat zpět

Vyhledávání

Co hledáte?
Smazat
Reklama

Koláč z riccoty a černých třešní

14 porcí
do 2 hodin
Koláč z riccoty a černých třešní
Koláč z riccoty a černých třešní Autor: isifa.com
Další varianta oblíbeného cheesecaku má základ z čerstvé riccoty. Výraznou chuť mu dodají neobvyklé černé třešně naložené v hustém sirupu.
Reklama
Reklama

Postup

    Korpus:

  1. Předehřejte troubu na 160 °C. Promíchejte mouku, cukr, citronovou kůru, sůl a kypřicí prášek. Přidejte máslo a zapracujte je (nebo promíchejte v hnětači), dokud nevzniknou malé hrudky. Přidejte vejce a hněťte, dokud nedosáhnete vlhkého těsta. Potom shrňte těsto do koule a rozválejte ho.
  2. Těsto prsty dobře natlačte do základny a okrajů vymazané dortové formy s vyjímatelným dnem (průměr 22 cm). Během přípravy náplně nechte vychladit.
  3. Náplň:

  4. Dohladka vyšlehejte riccotu a tvaroh. Přidejte citronovou kůru, škrob, skořici, vanilku, cukr a vejce a důkladně našlehejte.
  5. Směs naneste na korpus a pečte asi 1 hodinu, dokud není koláč propečený. Pak jej vyjměte z trouby a nechte zchladnout na pokojovou teplotu.
  6. Poleva:

  7. Zceďte třešně, ale sirup uschovejte. Do sirupu přidejte vodu tak, abyste získali 250 ml ředěného sirupu. Sirup zahřejte, smíchejte s cukrem a uveďte do varu. Škrob smíchejte s trochou vody na kašičku a přidejte trochu horkého sirupu. Dobře promíchejte, vylijte zpátky do hrnce se šťávou a za stálého míchání opět zahřejte. Uveďte do varu. Nechte pobublávat jednu, dvě minuty, dokud šťáva nezhoustne. Přidejte do hrnce třešně a opět přiveďte k varu. Sundejte z plotny a zchlaďte.
  8. Lžící opatrně naneste třešňovou směs na koláč a nechte zchladnout na pokojovou teplotu, než ho dáte do lednice vychladit.
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama