Jamie Oliver

Mrkvová caponata s piniemi, rozinkami a cibulí

Moje hodnocení
10x

Překvapivě lahodné jídlo, v němž mrkev, obecně považovaná za popelku, vysloveně zazáří. Když ji připravíte tímhle způsobem, bude z ní hvězda možná i celého menu. Podávejte ji horkou nebo studenou, jako antipastu, s uzeninami, sýry a chlebem jako nářez nebo s rukolou jako salát.

8 porcí
90 minut
225 kcal
italská

Suroviny

Postup přípravy

  1. Cibuli a česnek oloupejte a nakrájejte na hrubší plátky. Vše dejte se 6 lžícemi oleje do velké pánve na střední plamen, pravidelně promíchávejte. Mrkev umyjte a očistěte a dejte do pánve spolu s piniemi, rozinkami a špetkou mořské soli. Smažte asi 1 hodinu, nebo až bude mrkev měkká a šťáva začne karamelizovat (doba záleží na velikosti mrkví). Pravidelně promíchávejte, a je-li třeba, přidávejte přitom trošku vody, aby se mrkev nepřipalovala.
  2. Přikápněte med a ocet a dobře promíchejte. Vařte ještě 5 minut nebo až bude mrkev lesklá a trochu lepkavá. Ochutnejte ji, dotáhněte k dokonalosti solí a pepřem a pochutnejte si na ní.

Odesláním formuláře souhlasíte s podmínkami zpracování osobních údajů

Zdroj receptu

Jamie Oliver

7krát jinak Jamie Oliver

Ještě více jednoduchosti, ještě více chuti. Ve své nejnovější knize s podtitulem Snadné nápady z vašich oblíbených surovin věnuje Jamie pozornost 18 nejčastěji používaným surovinám a představuje je ve zcela novém světle ve 120 receptech. Maximum chuti a minimum úsilí je další sympatická mantra, kterou se Jamie při vymýšlení receptů řídil. Jen tak zařadíte novinky do svého repertoáru, jen tak budete vařit každý den. Vybrat si můžete z rychlovek, bezpracných pokrmů z jednoho hrnce, z jídel pro jednoho i velkou rodinu. Jamie myslí na všechny možné situace a nabízí velmi okouzlující a lahodné řešení. A pokud by vám nestačila papírová kniha, můžete shlédnout i jeho kuchařskou show v televizi.

Vydalo nakladatelství Slovart.


Přečtěte si také

Recepty