reklama

zavřít

Najděte si recept

Co hledáte? Jídlo, ingredience, pořad nebo kuchař…
Smazat

reklama

Mrkvová caponata s piniemi, rozinkami a cibulí
Autor: David Loftus for Jamie Oliver Images Mrkvová caponata s piniemi, rozinkami a cibulí

Mrkvová caponata s piniemi, rozinkami a cibulí

Hodnoceno: 3x
Překvapivě lahodné jídlo, v němž mrkev, obecně považovaná za popelku, vysloveně zazáří. Když ji připravíte tímhle způsobem, bude z ní hvězda možná i celého menu. Podávejte ji horkou nebo studenou, jako antipastu, s uzeninami, sýry a chlebem jako nářez nebo s rukolou jako salát.
do 1,5 hodiny
225 kcal
8 porcí

reklama

Postup

  1. Cibuli a česnek oloupejte a nakrájejte na hrubší plátky. Vše dejte se 6 lžícemi oleje do velké pánve na střední plamen, pravidelně promíchávejte. Mrkev umyjte a očistěte a dejte do pánve spolu s piniemi, rozinkami a špetkou mořské soli. Smažte asi 1 hodinu, nebo až bude mrkev měkká a šťáva začne karamelizovat (doba záleží na velikosti mrkví). Pravidelně promíchávejte, a je-li třeba, přidávejte přitom trošku vody, aby se mrkev nepřipalovala.
  2. Přikápněte med a ocet a dobře promíchejte. Vařte ještě 5 minut nebo až bude mrkev lesklá a trochu lepkavá. Ochutnejte ji, dotáhněte k dokonalosti solí a pepřem a pochutnejte si na ní.
Mrkvová caponata s piniemi, rozinkami a cibulí
Autor: David Loftus for Jamie Oliver Images Mrkvová caponata s piniemi, rozinkami a cibulí

reklama

Jamie Oliver vaří po italsku

Od rychlovek a jednoduchých jídel z pár ingrediencí až po složitější a luxusnější pokrmy určené na víkendy a slavnostnější příležitosti vám tahle kniha nabídne úžasné a autentické recepty plné chutí, vůní a pohody a napomůže vám vytvořit jídla, která vás přenesou rovnou do Itálie a, spolu s tím, vás nadchnou. Viva Italia!

Fotografie a recepty použity z knihy Jamie Oliver vaří po italsku, vydané
MLD Publishing s.r.o., 2018, foto David Loftus, fotografie © Jamie Oliver Enterprises Limited (2018, Jamie Cooks Italy)

 

Související témata: mrkev , karotka , Malá jídla , Italská kuchyně