Mrkvová caponata s piniemi, rozinkami a cibulí
Zdroj: David Loftus for Jamie Oliver Images
Mrkvová caponata s piniemi, rozinkami a cibulí
Zdroj:
David Loftus for Jamie Oliver Images
Překvapivě lahodné jídlo, v němž mrkev, obecně považovaná za popelku, vysloveně zazáří. Když ji připravíte tímhle způsobem, bude z ní hvězda možná i celého menu. Podávejte ji horkou nebo studenou, jako antipastu, s uzeninami, sýry a chlebem jako nářez nebo s rukolou jako salát.
8 porcí
90 minut
225 kcal
italská
Postup přípravy
-
Cibuli a česnek oloupejte a nakrájejte na hrubší plátky. Vše dejte se 6 lžícemi oleje do velké pánve na střední plamen, pravidelně promíchávejte. Mrkev umyjte a očistěte a dejte do pánve spolu s piniemi, rozinkami a špetkou mořské soli. Smažte asi 1 hodinu, nebo až bude mrkev měkká a šťáva začne karamelizovat (doba záleží na velikosti mrkví). Pravidelně promíchávejte, a je-li třeba, přidávejte přitom trošku vody, aby se mrkev nepřipalovala.
-
Přikápněte med a ocet a dobře promíchejte. Vařte ještě 5 minut nebo až bude mrkev lesklá a trochu lepkavá. Ochutnejte ji, dotáhněte k dokonalosti solí a pepřem a pochutnejte si na ní.
Mrkvová caponata s piniemi, rozinkami a cibulí
Zdroj: David Loftus for Jamie Oliver Images
Mrkvová caponata s piniemi, rozinkami a cibulí
Zdroj:
David Loftus for Jamie Oliver Images