Suroviny
Postup přípravy
1
Na plech rozprostřeme pečící papír a na něj položíme celý jeden plát listového těsta
Nastrouhaná jablka vymačkáme od přebytečné šťávy a rovnoměrně rozprostřeme na těsto
Posypeme skořicí, vanilinovým i skořicovým cukrem, drcenými ořechy a rozinkami, můžeme zakápnout trochou rumu
Tuto směs uhladíme do rovinky a přiklopíme druhým plátem listového těsta
Po okrajích zmáčkneme prsty obě vrstvy tak dokonale, aby se spojily a šťáva z jablek nemohla vytékat na plech
Můžeme již spojené okraje těsta také mírně zahnout nahoru, čímž spolehlivě zabráníme vytékání jablečné šťávy a štrůdl tak zůstane krásně šťavnatý
Potřeme metličkou rozšlehaným vejcem a dáme péct do trouby předehřáté na 180 stupňů C
2
Pečeme do zlatova přes dvacet minut a jednou či dvakrát ještě během pečení potřeme vejcem
Vychladlé či ještě teplé pocukrujeme a podáváme