Suroviny
- vepřové koleno (selečí kolínka, cca 450 g/kus) 4 ks
- rajčata 400 g
- česnek (palička)
- zázvor (čerstvý)
- třtinový cukr 2 lžíce
- chilli papričky (podle chuti)
- limetka 4 ks
- kajenský pepř
- mleté nové koření
- sladká paprika
- mletá skořice
- sójová omáčka 1 lžíce
- mango (zralé)
- avokádo
- rajčata
- červená cibule
- bílá cibule
- bílý rum 1 dl
- koriandr (čerstvý)
- červený vinný ocet
- olivový olej
- sůl
- pepř (čerstvě namletý)
Při přípravě karibského kolínka s mangovým salátem postupujte podle videoreceptů:
Postup přípravy
- Kolínka osolíme, vložíme do hrnce s vroucí vodou a vaříme asi 15 minut.
- Mezitím nakrájíme rajčata na větší kostky do pekáče nebo pečicí formy, přidáme tři stroužky česneku, špetku cajenského pepře, osolíme, zakápneme octem z červeného vína a olivovým olejem. Přidáme také čerstvě mletý pepř, nasekanou bílou cibulku a nasekaný kousek čerstvého zázvoru. Směs podusíme doměkka, poté ji propasírujeme přes cedník.
- K rajčatové směsi přidáme další ingredience na marinádu: špetku mletého nového koření, špetku sladké papriky a mleté skořice, asi lžíci sójové omáčky a vinného červeného octa. Do marinády nasekáme chilli papričku, vymačkáme šťávu ze tří limetek a přisypeme špetku třtinového cukru. Do směsi naložíme uvařená kolínka, dobře je v marinádě promícháme a zasypeme čerstvým koriandrem. Kolínka necháme do druhého dne marinovat v lednici.
- Každé koleno zabalíme zvlášť do alobalu a necháme je pomalu grilovat kolem půl hodinky. Nakonec je rozbalíme a ještě chvíli necháme grilovat dokřupava.
- Mezitím připravíme mangový salát. Zralé mango a avokádo oloupeme, zbavíme pecek, nakrájíme na kostky a zakapeme v míse limetovou šťávou. Přidáme nasekané chilli, rajčata a červenou cibulku, osolíme, opepříme, zakápneme bílým rumem a olivovým olejem. Nakonec přidáme nasekaný čerstvý koriandr a salát necháme odležet.