Suroviny
- mleté maso (2:1 vepřové a hovězí) 1 kg
- strouhanka 100 g
- vejce 1-2 ks
- hladkolistá petržel (nasekaná) 1 hrst
- sýr pecorino 100 g
- sůl
- slunečnicový olej (na smažení)
- mrkev 2 ks
- celer 2 řapíky
- cibule (velká) 1 ks
- olivový olej
- česnek 2 stroužky
- bílé víno (sardské bílé víno Vermentino)
Postup přípravy
- Mleté maso smíchejte se strouhankou, vejci, petrželkou a pecorinem. Směs důkladně prohněťte, nejlépe prsty, pak směs podle chuti osolte a rukama namočenýma ve studené vodě tvořte minikarbanátky. Z obou stran je osmažte na slunečnicovém oleji.
- Mrkev nastrouhejte na hrubé straně struhadla, celer nakrájejte na malé kostičky a cibuli nasekejte najemno. Pak cibuli lehce opečte na olivovém oleji, přidejte mrkev, celer a opékejte do poloměkka. Přidejte pokrájený nebo rozmělněný česnek a krátce opečte.
- Nakonec do pánve vlijte půl skleničky bílého vína a nechte zhoustnout. Podávejte k minikarbanátkům.