Suroviny
Postup přípravy
Kuřecí prsa očistíme. Zbytky lze využít k vyvaření a podlévání v troubě.
Lehce prsa naklepeme, aby maso nepustilo moc šťávy. Osolíme a opepříme z obou stran. Nařízneme, aby vznikla kapsa. Dutinu vymažeme lžičkou plnotučné hořčice. Do „kapsy“ vložíme dva plátky sýru obalené plátkem šunky. Po obou stranách rychle osmažíme na oleji na pánvi dozlatova.
Obsah pánve přemístíme do trouby vyhřáté na 200 °C a podlijeme vývarem a skleničkou piva. Podle potřeby doléváme vývar a poléváme kapsy šťávou. Asi po 15 až 20 minutách podáváme.
Nakrájíme brambory a uvaříme je ve slané vodě. Po slití je ušťoucháme s jarní zelenou cibulkou. Ve vhodné skleničce lze za pomoci potravinářské fólie vytvarovat z brambor věžičky. Ozdoba: plátek citronu a na něm lžička brusinek.
Hlavní jídlo
Kapsa z Černého lesa se šťouchanými brambory a brusinkami
Ingredience:
- 5 ks kuřecích prsou
- 1 balení švarcvaldské šunky
- 1 balení sýru s bílou plísní v zeleném pepři
- plnotučná hořčice
- pepř, sůl
- 1dl piva
- kuřecí vývar na dolévání
- troška oleje
- brambory
- zelená cibulka
- citron
- sterilované brusinky