Postup přípravy
Kachnu omyjeme a očistíme, zbavíme ji drobů a peří, dáme do pekáčku, prosolíme, okmínujeme, podlijeme vodou a dusíme asi 1,5 hodiny. Potom kachnu odklopíme a dopečeme dozlatova. Upečenou kachnu naporcujeme a vrátíme do pekáčku. Bramborové knedlíky
Ingredience:1 kg brambor¼ kg hrubé mouky¼ kg krupice1 vejce2 lžíce solamylušpetka pepře
postup:
Vše smícháme, tvoříme knedlíky, které vaříme ve vroucí vodě asi 20 min. Poté nakrájíme a podáváme. Houskové knedlíky
Ingredience: 0,5 kg polohrubé mouky2 housky na kostičky nakrájenétrocha soli1 vejce¾ prášku do pečiva
postup:
Suché přísady smícháme, přidáme vejce a tvoříme knedlíky, které vaříme ve vroucí vodě asi 20 minut. Poté knedlíky krájíme nití.
Bílé zelí
Koupené kyselé zelí uvaříme a podle potřeby dochutíme (sůl, pepř, cukr), do bílého zelí přidáváme cibuli. Červené zelí
Zelí uvaříme a dochutíme dle potřeby (cukr, sůl).
Hlavní chod: Staročeská specialita Kachna |