Hlavní chod
- hovězí pupk 800 g
- koření na steaky 1 dávka
Pepřová omáčka
Příloha
Postup přípravy
1. Dvěstěgramové steaky si posypeme argentinským kořením. Pánev rozpálíme a maso děláme minutu z každé strany. Poté dáme do trouby rozpálené na 195 stupňů a necháme dodělat 8 až 10 minut na stupeň medium-rare. Pokud chceme maso propečenější, necháme v troubě o minutku déle.2. Na omáčku si do malého hrnce naliju olivový olej a restuji kuličky pepře. Přileje se jeden panák likéru a extrakt omáčky demi glace. Ochutnáme a dosolíme dle chuti. Omáčku rozmixujeme za postupného přidávání másla, aby byla pěkně hladká a lesklá.3. Na šťouchanou dýni si oloupu si asi 2 kg dýně, kterou pokrájím, dám na papír na plech a pokapu olivovým olejem. Dám upéct do trouby na 190 stupňů na 40 minut. Na pánev nakrájíme slaninu a špek, restujeme. Když se to škvaří, přidáme nakrájenou velkou cibuli a dva rozmačkané stroužky česneku. Měkkou dýni šťoucháme, podobně jako když děláme šťouchané brambory nebo kaši, přidáme k tomu směs se slaninou. Nakonec ozdobíme jehličkami rozmarýnu a pažitkou a dosolíme a dochutíme. Teplota: 160, 190, 195 a 100 °CVhodné pro vegetariány: nePočet porcí: 4Obtížnost: pro zkušenéNárodní kuchyně: mezinárodníDoba přípravy: 30–60 minutČas vaření: 30–60 minutRecipe category: hl. chod/ příloha/ restování/ vaření/ pečeníHlavní chod:Jihoamerický steak z hovězího pupku, šťouchaná dýně se slaninou, pepřová omáčka
postup:
1. Dvěstěgramové steaky si posypeme argentinským kořením. Pánev rozpálíme a maso děláme minutu z každé strany. Poté dáme do trouby rozpálené na 195 °C a necháme dodělat 8 až 10 minut na stupeň medium-rare. Pokud chceme maso propečenější, necháme v troubě o minutku déle.2. Na omáčku si do malého hrnce naliju olivový olej a restuji kuličky pepře. Přileje se jeden panák likéru a extrakt omáčky demi glace. Ochutnáme a dosolíme dle chuti. Omáčku rozmixujeme za postupného přidávání másla, aby byla pěkně hladká a lesklá.3. Na šťouchanou dýni si oloupu si asi 2 kg dýně, kterou pokrájím, dám na papír na plech a pokapu olivovým olejem. Dám upéct do trouby na 190 °C na 40 minut. Na pánev nakrájíme slaninu a špek, restujeme. Když se to škvaří, přidáme nakrájenou velkou cibuli a dva rozmačkané stroužky česneku. Měkkou dýni šťoucháme, podobně jako když děláme šťouchané brambory nebo kaši, přidáme k tomu směs se slaninou. Nakonec ozdobíme jehličkami rozmarýnu a pažitkou a dosolíme a dochutíme.