Suroviny
- jelení kýta
- uzená slanina
- sádlo
- kořenová zelenina
- cibule
- cukr
- vývar
- ocet
- pepř
- nové koření
- jalovec
- badyán
- citron
- rajčatový protlak
- brusinky
- hladká mouka
- červené víno
Postup přípravy
Maso omyjeme, odblaníme, prošpikujeme slaninou a posolíme
Na rozpáleném sádle z každé strany prudce opečeme a vyjmeme
Do vypečeného sádla přidáme zeleninu, cibuli a osmahneme
Přidáme cukr a mírně podlijeme horkou vodou
Vložíme opečené maso, přidáme koření, citron, rajčatový protlak a dusíme doměkka
Během dušení přiléváme vývar
Hotové maso vyjmeme a nakrájíme
Šťávu zaprášíme moukou a trochu podusíme
Nakonec omáčku propasírujeme, přidáme brusinky a víno a dusíme
Hlavní chod
Jelení kýta na víně
Ingredience:
- jelení kýta
- uzená slanina
- sádlo
- kořenová zelenina
- cibule
- cukr
- vývar
- ocet
- pepř
- nové koření
- jalovec
- badyán
- citron
- rajčatový protlak
- brusinky
- hladká mouka
- červené víno