Na kapustičky
- kapusta 1 kus
Brambory truffade
- cibule 1 kus
Head
- sůl 1 dávka
Postup přípravy
Jehněčí hřbet očistíme a nakrájíme
Pečeme na 170 stupňů po dobu šesti až osmi minut
Poté potřeme trochou dijonské hořčice a obalíme v krustě
Krustu si vytvoříme tak, že pokrájenou zelenou petržel, tymián a rozmarýn osmažíme na olivovém oleji dozlatova, necháme vyschnout a poté rozmixujeme v mixéru s toastovým chlebem
Přidáme sůl a pepř
Dáme vařit osolenou vodu, přidáme kapustičky a krátce je povaříme
Můžeme zchladit v ledové vodě, aby zůstaly zelené
Pak je dáme na rozpálenou pánev a opékáme spolu se slaninou pod poklicí
Ke konci přidáme plátky česneku a podáváme k jehněčímu
Trošku osolíme a opepříme
Brambory nakrájíme na plátky, slaninu a cibuli na kostičky
Vymazaný pekáč vyložíme bramborami, osolíme, přidáme slaninu a cibuli, poté opět navrstvíme brambory, poté opět slanina a cibule a nakonec opět vrstva brambor
Nahoru dáme čerstvý rozmarýn, nakrájený nebo nahrubo nastrouhaný čedar a nádobu zalijeme třicetiprocentní smetanou
Zakryjeme alobalem a pečeme při 160 °C asi 1 hodinu
Poté odkryjeme alobal a dopékáme ještě 20 minut