Suroviny
- bageta 2
- máslo 40 g
- smetanový sýr 250 g
- červená řepa (vařená, nakrájená na plátky) 300 g
- rukola 50 g
- niva (bez laktózy) 200 g
- med 5 ML
Postup
Troubu předehřejeme na 180 °C (horní/dolní ohřev). Bagety rozkrojíme a lehce je potřeme máslem. Rozložíme je na plech s pečicím papírem a dáme péct na cca 5–7 minut, dokud nebudou zlatavé a lehce křupavé.
Necháme bagetky 1–2 minuty vychladnout, poté každou potřeme smetanovým sýrem. Rozložíme plátky řepy na sýrový základ. Přidáme rukolu – pár lístků na každý kus bagety.
Rozdrobíme nivu a nasypeme rovnoměrně na všechny bagetky. Zakápneme medem – jemně a rovnoměrně (cca 1 lžička na osobu).
Autorka receptu: Linda Górecká