Suroviny
- listové těsto 1 balení (cca 230 g)
- anglická slanina (nebo šunka, nakrájená na kostičky) 200 g
- cibule (na kostičky) 1 ks
- cherry rajčata 1 hrst
- špenát (čerstvý nebo mražený) 100 g
- polotvrdý sýr (strouhaný, např. gouda, madeland, ementál...) 100 g
- vejce (velká) 4 ks
- smetana na vaření 200 ml
- sůl
- pepř (čerstvě namletý)
- muškátový oříšek
Postup přípravy
- Předehřejte troubu na 180 °C.
- Rozválejte listové těsto a přeneste ho do formy na quiche, přičemž vytvarujte okraje. Propíchejte dno těsta vidličkou a vložte do lednice na 15 minut.
- Mezitím osmahněte slaninu nebo šunku na pánvi, dokud nezezlátne. Přidejte cibuli a špenát a vařte, dokud cibule nezměkne a špenát nezhnědne.
- Vytvořte vrstvu směsi slaniny (nebo šunky), cibule a špenátu na připraveném těstě.
- Posypte vrstvu nastrouhaným sýrem.
- Ve velké míse rozšlehejte vejce se smetanou. Přidejte sůl, pepř a podle chuti muškátový oříšek.
- Pomalu nalejte směs vajec a smetany do formy na quiche, tak aby zcela zakryla náplň. Nahoru naskládejte rozpůlená cherry rajčátka.
- Pečte quiche v předehřáté troubě asi 30-35 minut, nebo dokud neztuhne a nezezlátne.
- Před krájením nechte quiche asi 10 minut vychladnout.
Uvidíme se v kině?