archiv Knorr

Jarní rizoto

Moje hodnocení
4x

Krémové italské rizoto je takové malé pohlazení po duši. Pokud se naučíte ho vařit správně a z kvalitních surovin, stane se zajisté základem vašeho jídelníčku. A pak už si jen můžete zkoušet různé variace, s čím si ho připravíte. My nabízíme jarní verzi s křupavým fenyklem a dekorativní paprikou.

4 porce
30 minut

Rizoto (základní recept)

Jarní směs (dle vlastního uvážení)

Postup přípravy

  1. Na rozpáleném olivovém oleji zprudka opečeme šalotku (nebo cibuli), celer a česnek.
  2. Po změknuti zeleniny přidáme rýži a na prudkém ohni opražíme za neustálého míchání.
  3. Jakmile rýže zesklovatí, přidáme vermouth nebo víno, které se okamžitě vsákne do rýže. Přilijeme první část horkého vývaru, mírně osolíme a na slabém ohni zlehka vaříme.
  4. Necháme vždy část vývaru vsáknout, teprve potom přilijeme další.
  5. Mezitím si na rozpáleném oleji v druhé pánvi krátce orestujeme fenykl s paprikou a přidáme posekané bylinky. Takto připravenou směs přidáváme do základního rizota asi v polovině dušení rýže.
  6. Hotová rýže je měkká asi tak za 15 minut.
  7. Rýži odstavíme, vmícháme máslo a parmezán a necháme pod pokličkou asi dvě minuty odstát, aby dostalo požadovanou krémovou konzistenci.
  8. Při podávání nezapomeneme na misku se strouhaným parmezánem, kterým si můžeme posypat hotové rizoto podle vlastní chuti.

Komerční sdělení

Odesláním formuláře souhlasíte s podmínkami zpracování osobních údajů

Zdroj receptu

archiv Knorr


Přečtěte si také

Recepty