Webové stránky skupiny Prima používají cookies k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti. Používáním tohoto webu souhlasíte s užitím cookies v rámci webů skupiny Prima. Více informací
Souhlasím
návrat zpět

Vyhledávání

Co hledáte?
Smazat
Reklama

Jarní rizoto

4 porce
do 30 minut
Jarní rizoto
Jarní rizoto Autor: Knorr
Krémové italské rizoto je takové malé pohlazení po duši. Pokud se naučíte ho vařit správně a z kvalitních surovin, stane se zajisté základem vašeho jídelníčku. A pak už si jen můžete zkoušet různé variace, s čím si ho připravíte. My nabízíme jarní verzi s křupavým fenyklem a dekorativní paprikou.
Reklama
Reklama

Postup

  1. Na rozpáleném olivovém oleji zprudka opečeme šalotku (nebo cibuli), celer a česnek.
  2. Po změknuti zeleniny přidáme rýži a na prudkém ohni opražíme za neustálého míchání.
  3. Jakmile rýže zesklovatí, přidáme vermouth nebo víno, které se okamžitě vsákne do rýže. Přilijeme první část horkého vývaru, mírně osolíme a na slabém ohni zlehka vaříme.
  4. Necháme vždy část vývaru vsáknout, teprve potom přilijeme další.
  5. Mezitím si na rozpáleném oleji v druhé pánvi krátce orestujeme fenykl s paprikou a přidáme posekané bylinky. Takto připravenou směs přidáváme do základního rizota asi v polovině dušení rýže.
  6. Hotová rýže je měkká asi tak za 15 minut.
  7. Rýži odstavíme, vmícháme máslo a parmezán a necháme pod pokličkou asi dvě minuty odstát, aby dostalo požadovanou krémovou konzistenci.
  8. Při podávání nezapomeneme na misku se strouhaným parmezánem, kterým si můžeme posypat hotové rizoto podle vlastní chuti.
Reklama

Jarní rizoto Foto: Knorr

Jarní rizoto. Foto: Knorr

Komerční sdělení

Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama