Jak to bylo, šéfe? Indonéská kuřecí polévka Soto Ayam podle Ari Munandariho

Jak to bylo, šéfe II (8) - Soto Ayam Soto Ayam

Moje hodnocení
3x

Zdeněk Pohreich v posledním díle kulinární show navštívil pražskou restuaraci SaSaZu, která je proslulá skvělou asijskou kuchyní. Se šéfkuchařem Ari Munandarim připravili tradiční indonéskou polévku s kuřetem.

1 porce
20 minut
asijská

Suroviny

Postup přípravy

  1. V rendlíku orestujte curry pastu, až se rozvoní, poté přilijte vývar a dochuťte solí. Do základu přidejte natrhané limetové listy (lepší jsou mražené, ale pokud je neseženete, použijte sušené). Přilijte kokosové mléko a nechte vařit asi 15 minut.
  2. Mezitím v jiném rendlíku na troše oleje zlehka orestujte kousky konfitovaného nebo uvařeného kuřecího masa, spíše aby se prohřálo, než příliš opeklo (můžete použít i obrané maso z pečeného nebo grilovaného kuřete).
  3. Podle návodu na obalu připravte rýžové nudle. Poté je rozdělte do misek, přidejte kousky masa a zalijte horkou polévkou. Navrch posypte nakrájenou jarní cibulkou, smaženou šalotkou a plátky česneku a čerstvým koriandrem. Podávejte s limetou a případně s nakrájenou červenou papričkou.

Pro přípravu polévky potřebujete žlutou curry pastu. Zde najdete Ariho recept

Šéf je zpět a s ním i druhá řada pořadu, během kterého navštíví osm skvělých restaurací a zavzpomíná na to nejlepší, co se odehrálo během natáčení pořadu Ano, šéfe! Poznejte dalších osm skvělých kuchyní, osm perfektních kuchařů, spoustu triků, které vám usnadní přípravu večeře či slavnostního oběda. Osvojte si pohled Zdeňka Pohlreicha na efektivní vaření. Sledujte premiéru každý pátek večer a opakování v neděli dopoledne na Primě. Celé epizody i bonusové materiály najdete na stránce o pořadu Jak to bylo, šéfe?

Všechny recepty z pořadu Jak to bylo, šéfe? nejdete v této kolekci:

Odesláním formuláře souhlasíte s podmínkami zpracování osobních údajů

Zdroj receptu

Ari Munandar

SaSaZu

Přečtěte si také

Recepty