Suroviny
- kuřecí vývar 200 ml
- kokosové mléko 50 ml
- žlutá curry pasta 60 g
- kuřecí stehno (konfitované) 50 g
- skleněné nudle 60 g
- naklíčené mungo 20 g
- šalotka (smažená) 10 g
- červené chilli papričky 6 g
- koriandr (lístky) 5 g
- limetka 1 ks
Postup přípravy
- V rendlíku orestujte curry pastu, až se rozvoní, poté přilijte vývar a dochuťte solí. Do základu přidejte natrhané limetové listy (lepší jsou mražené, ale pokud je neseženete, použijte sušené). Přilijte kokosové mléko a nechte vařit asi 15 minut.
- Mezitím v jiném rendlíku na troše oleje zlehka orestujte kousky konfitovaného nebo uvařeného kuřecího masa, spíše aby se prohřálo, než příliš opeklo (můžete použít i obrané maso z pečeného nebo grilovaného kuřete).
- Podle návodu na obalu připravte rýžové nudle. Poté je rozdělte do misek, přidejte kousky masa a zalijte horkou polévkou. Navrch posypte nakrájenou jarní cibulkou, smaženou šalotkou a plátky česneku a čerstvým koriandrem. Podávejte s limetou a případně s nakrájenou červenou papričkou.
Asijská kuchyně používá čerstvé suroviny Zdroj: FTV Prima / Hermina Press
Ari Munandar a Zdeněk Pohlreich Zdroj: FTV Prima / Hermina Press
Indonéská kuřecí polévka Soto Ayam Zdroj: FTV Prima / Hermina Press
Pro přípravu polévky potřebujete žlutou curry pastu. Zde najdete Ariho recept
Šéf je zpět a s ním i druhá řada pořadu, během kterého navštíví osm skvělých restaurací a zavzpomíná na to nejlepší, co se odehrálo během natáčení pořadu Ano, šéfe! Poznejte dalších osm skvělých kuchyní, osm perfektních kuchařů, spoustu triků, které vám usnadní přípravu večeře či slavnostního oběda. Osvojte si pohled Zdeňka Pohlreicha na efektivní vaření. Sledujte premiéru každý pátek večer a opakování v neděli dopoledne na Primě. Celé epizody i bonusové materiály najdete na stránce o pořadu Jak to bylo, šéfe?
Všechny recepty z pořadu Jak to bylo, šéfe? nejdete v této kolekci: