Suroviny
- cibule 600 g
- zázvor 100 g
- česnek 100 g
- galangal 40 g
- citronová tráva 40 g
- červené chilli papričky 50 g
- makadamové ořechy 30 g
- mletý koriandr 5 g
- kurkuma 5 g
- rostlinný olej 100 ml
Postup přípravy
- Na pánvi rozehřejte trochu oleje. Přidejte nahrubo nakrájenou šalotku, zázvor, galangal a česnek, přidejte překrájenou chilli papričku (pokud chcete pastu méně ostrou, zbavte papričky semínek) a restujte, až se suroviny rozvoní.
- Přidejte nakrájenou citronovou trávu (předtím ji zbavte vrchní tuhé vrstvy), makadamové ořechy, kurkumu a mletý koriandr. Restujte dozlatova, poté vše přesuňte do mixéru a rozmixujte dohladka.
- Směs přendejte do rendlíku a nechte 15-20 minut provářet, až pasta zhoustne a ztmavne.
PRIMA TIP: Hotovou pastu použijte jako základ do asijských pokrmů. Ari ji použil v polévce Soto Ayam, a poté jako marinádu na rybu v banánovém listu. Je ale skvělá i jako základ tradičních curry omáček s kokosovým mlékem. V uzavřené nádobě vydrží v lednici týden.
Ari Munandar a Zdeněk Pohlreich Zdroj: FTV Prima / Hermina Press
Šéf je zpět a s ním i druhá řada pořadu, během kterého navštíví osm skvělých restaurací a zavzpomíná na to nejlepší, co se odehrálo během natáčení pořadu Ano, šéfe! Poznejte dalších osm skvělých kuchyní, osm perfektních kuchařů, spoustu triků, které vám usnadní přípravu večeře či slavnostního oběda. Osvojte si pohled Zdeňka Pohlreicha na efektivní vaření. Sledujte premiéru každý pátek večer a opakování v neděli dopoledne na Primě. Celé epizody i bonusové materiály najdete na stránce o pořadu Jak to bylo, šéfe?
Všechny recepty z pořadu Jak to bylo, šéfe? nejdete v této kolekci: