Suroviny
- kuřecí vývar 1 litr
- čínské víno (Shaoxing) 100 ml
- sůl 2 lžičky
- glutamát (aji-no-moto) 1 lžička
- bílé zelí 100 g
- pórek 20 g
- Jidášovo ucho (černé houby) 10 g
- mrkev 30 g
- vejce 2 ks
Postup přípravy
- Do osoleného vývaru přidejte čínské víno a přiveďte do varu. Vlijte zlehka rozmíchané vejce a opět zavařte, sbírejte pěnu, ale polévku už nemíchejte (!), aby vejce zůstala celistvá.
- Přidejte zelí na kostky a mrkev na plátky, opět zavařte a seberte pěnu.
- Přidejte pórek na kostky a předem namočené, překrojené černé houby, dochuťte aji-no-moto a sůl dle chuti.
PRIMA TIP: Pod tajuplným názvem aji-no-moto se skrývá glutaman sodný. Ač si v posledních letech získal nevalnou pověst, je běžnou součástí čínské kuchyně a bez něj zkrátka jídlo nechutná tak autenticky, jak by mělo. Navíc pokud ho nepoužíváte denně a ve velkém množství, není to žádný strašák.
Šéf je zpět a s ním i druhá řada pořadu, během kterého navštíví osm skvělých restaurací a zavzpomíná na to nejlepší, co se odehrálo během natáčení pořadu Ano, šéfe! Poznejte dalších osm skvělých kuchyní, osm perfektních kuchařů, spoustu triků, které vám usnadní přípravu večeře či slavnostního oběda. Osvojte si pohled Zdeňka Pohlreicha na efektivní vaření. Sledujte premiéru každý pátek večer a opakování v neděli dopoledne na Primě. Celé epizody i bonusové materiály najdete na stránce o pořadu Jak to bylo, šéfe?
Všechny recepty z pořadu Jak to bylo, šéfe? nejdete v této kolekci: