Logo Prima Fresh Logo Prima Fresh
  • Menu
  • Recepty
  • Články
  • TV Program
  • Škola vaření
  • Recepty z TV
  • Speciál: Jahody
  • Těhotnej kuchař
  • Sledujte prima+
  • Vyhledávání
  • Můj profil
    • Nastavení účtu
    • Odhlásit se
    • Máte již účet?
      Přihlásit se
    • Jste tu poprvé?
      Vytvořte si účet

Trendy:

Kuře
Polévky k večeři
Rychlé večeře
Česká kuchyně
Čokoláda
  • Témata
    • Recepty
    • Články
    • TV Program
    • Škola vaření
    • Recepty z TV
    • Speciál: Jahody
    • Těhotnej kuchař
    • Sledujte prima+
  • Přihlášení
    • Můj profil
    • Odhlásit se
Sledujte nás
  • Oblíbené recepty
    • Houby
    • Dýně
    • Rychlovky
  • Přílohy
    • Hranolky
    • Knedlíky
    • Kaše
  • Polévky
    • Česká klasika
    • Silné vývary
    • Krémové
  • Saláty
    • Těstoviny
    • Sladké
    • Bezmasá jídla
  • Populární kuchaři
    • Zdeněk Pohlreich
    • Jaroslav Sapík
    • Karolína Kamberská
  • Videorecepty
    • Teď vaří šéf!
    • Česko na talíři
    • Karolína, domácí kuchařka
  • Tipy a triky
    • Kam za jídlem
    • Vychytávky
    • Na nákupech
  • Novinky
    • Blog šéfredaktorky
    • Soutěž Fresh
    • Časopis
  • Prima+
  • CNN Prima NEWS
  • Prima ZOOM
  • Prima LIVING
  • Prima Ženy
  • Prima LAJK
Sledujte nás
Prima Fresh logo

Trendy:

Kuře
Polévky k večeři
Rychlé večeře
Česká kuchyně
Čokoláda
Cukeťák aneb cuketový nákyp na plech s uzeným masem

Cukeťák aneb cuketový nákyp na plech s uzeným masem

Nejlepší recept na palačinky jako od maminky

Nejlepší recept na palačinky jako od maminky

Naprosto dokonalé spaghetti carbonara

Naprosto dokonalé spaghetti carbonara

Poctivá domácí česnečka s bramborem

Poctivá domácí česnečka s bramborem

Klasická čočka na kyselo se sázeným vejcem

Klasická čočka na kyselo se sázeným vejcem

Kuře na paprice s máslovými noky krok za krokem

Kuře na paprice s máslovými noky krok za krokem

Prima Fresh ■ Prima Fresh Články ze světa vaření Jak na to - Tipy a triky v kuchyni
Jak na to - Tipy a triky v kuchyni
Tereza Pánková

Hit týdne

Další hity

Kuřecí kousky s pikantní medovou omáčkou

Kuřecí kousky s pikantní medovou omáčkou
Kuřecí kousky s pikantní medovou omáčkou
Hraběnčiny řezy s jablky a ořechy
Hraběnčiny řezy s jablky a ořechy
Hermelínová pomazánka se šunkou a vejci
Hermelínová pomazánka se šunkou a vejci
Živáňská vepřová pečeně
Živáňská vepřová pečeně
Populární
Řízky obalené naruby zapečené s cibulí
Řízky obalené naruby zapečené s cibulí
Pomerančové řezy s perníkovým korpusem a tvarohovou náplní
Pomerančové řezy s perníkovým korpusem a tvarohovou náplní
Trenčanské párky s fazolí – vylepšený domácí recept na trampskou klasiku
Trenčanské párky s fazolí – vylepšený domácí recept na trampskou klasiku
New York cheesecake – recept na klasický pečený dort ze smetanového sýra
New York cheesecake – recept na klasický pečený dort ze smetanového sýra
6 kreativních nových nápadů, jak připravit gin & tonic s moderním švihem
6 kreativních nových nápadů, jak připravit gin & tonic s moderním švihem

Parmigiano Reggiano – známá sýrová delikatesa

Parmigiano Reggiano

Parmigiano Reggiano Zdroj: Thinkstock

  • Zavřít
Parmigiano Reggiano

Parmigiano Reggiano Zdroj: Thinkstock

Parmigiano Reggiano neboli pravý italský parmazán je uznávaný a ceněný po celém světě. Polotučný sýr, který se vyrábí ze syrového kravského mléka, má tvrdou, slámově žlutou kůrku a je více či méně hutný s jemným zrnem.

Seznam.cz banner

Má charakteristickou jemnou a delikátní chuť, která se s délkou zrání stává pikantnější.

Historie

Technologie ani místo výroby se za celou historii nezměnily. Původ sýra sahá až do středověku, první zmínky pocházejí z dvanáctého století. Nejranější sýrárny se objevují v prostředí benediktinských a cisterciáckých klášterů v oblasti Parmy a Reggio Emilia. Díky bohatým zdrojům pramenité vody a rozlehlým pastvinám se brzy v regionu Emilia výroba tvrdého sýra rozšiřuje.

Oblast

Vyrábí se dnes stejně jako před devíti sty lety: stejné ingredience (mléko, sůl, syřidlo), bez jakýchkoli přísad, stejná péče, stejné nadšení, stejná oblast původu. Parmigiano Reggiano je sýrem, na který se vztahuje již více než osmdesát let trvající ochranná známka.

Výroba mléka a jeho přeměna na sýr je situována do provincií:

Parma

Reggio Emilia

Modena

Bologna, levý břeh řeky Reno

Mantova, pravý břeh řeky Pád

Zde se soustředí více než 3200 zemědělských farem na produkci tolik ceněného mléka a přes 350 sýráren, které mléko každodenně zpracovávají a zabezpečují zrání sýra po dobu, která trvá od dvanácti měsíců až do dvou a více let. Každý den pak kontrolují proces zrání. Tyto sýrárny získaly zákonem uznané ocenění za své úsilí o zachování nezměněné metody zpracování a za špičkovou kvalitu tohoto sýra.

Výroba

Kontrolované chovy

V již zmíněných provinciích se koncentruje chov hovězího dobytka, který je krmen pouze čerstvou trávou nebo senem pocházejícím z oblasti. Krmení dobytka se řídí přísnými pravidly a zakazuje použití granulí, siláže a fermentovaného krmiva.

Zpracování mléka

Sýr se vyrábí z odtučněného mléka z večerního dojení, které se přidává k plnotučnému mléku z ranního dojení. Mléko se vlévá do typických měděných kotlů ve formě obráceného zvonu, kde je obohaceno přírodním syřidlem a syrovátkovou kulturou. Tímto způsobem dojde k jeho vysrážení. Poté mistr sýrař pomocí starodávného nástroje zvaného "spino" nařeže sýřeninu na maličké granule. Následuje fáze pomalého zahřívání hmoty až na 55 °C, při níž sýrové koule začnou padat na dno kotle, kde vytvoří jednotnou hmotu. Tu pak mistr sýrař nakrájí na velká kola, do typické formy tohoto sýra. Na výrobu jednoho kola je potřeba zhruba 550 litrů mléka.

Lilek s parmazánovou krustou
Recepty

Lilek s parmazánovou krustou

19

Označení původu

Ke každému takto získanému sýrovému kolu je přidělena kaseinová destička s pořadovým a jedinečným alfanumerickým kódem, to je průkaz identity pro Parmigiano Reggiano DOP. Pomocí speciální značkovací skruže se na každé kolo sýra vyznačí měsíc a rok výroby a číslo, které identifikuje sýrařskou výrobnu, a v neposlední řadě i nezaměnitelný nápis “PARMIGIANO REGGIANO” vyznačený tečkami po celém obvodu kola.

Solení

Za několik dní jsou sýrová kola ponořena do vody se solí. Působením osmózy se sýr nasytí solí a dehydratuje se. Nejvyšší koncentrace je v jeho vnější části, kde se vytvoří jedlá kůrka. Tento krok uzavírá výrobní proces sýra a začíná dlouhá fáze jeho zrání.

Zrání

Kola se kladou na dřevěné desky do dlouhých řad a nechají se odpočívat. Tímto způsobem parmazán ztratí další obsah vody a koncentruje se. Během této doby probíhá enzymatická přeměna bílkovin a vzniká tak senzoriální profil, který se mění podle délky dozrávání. Minimální doba zrání je dvanáct měsíců. Po jejím uplynutí se provádí kontrola a třídění a pouze vhodné kusy mohou pokračovat v dalším cyklu dozrávání až do dvou a více let.

Znalci z Konsorcia na ochranu výrobců sýra Parmigiano Reggiano přezkoumají každé kolo parmazánu a pouze kusům, které v této zkoušce obstojí, může být ohněm vypálena značka Denominazione d’Origine Protetta (DOP). Zatímco z kol, která nesplňují podmínky kladené na DOP, jsou odfrézována všechna označení i tečkovaný nápis.

Způsob výběru a certifikát kvality jsou pro spotřebitele velmi důležité, protože dávají absolutní garanci pravosti výrobku.

Parmigiano Reggiano se dělí na dvě kategorie. Sýr první kategorie, který nese neporušené označení původu, DOP, má perfektní vlastnosti získané dlouhým zráním. Zatímco druh Parmigiano Reggiano mezzano je středně zralý sýr, který je určený k rychlé spotřebě. Spotřebitel jej pozná podle vyrytých rovnoběžných rýh.

Použití barevných koleček nalepených na vážených výřezech je další pomůckou pro spotřebitele a pomáhá mu stanovit délku zrání na balení v prodejnách.

ORANŽOVÉ KOLEČKO – s délkou zrání nad 18 měsíců, s harmonickou a delikátní chutí, která evokuje náznaky mléka a čerstvého ovoce

STŘÍBRNÉ KOLEČKO – s délkou zrání nad 22 měsíců, rozpouští se na patře, je drobivý a zrnitý a jeho chuť probíhá mezi sladkou a slanou, s podtónem ovoce a hovězího vývaru

ZLATÉ KOLEČKO – s délkou zrání nad 30 měsíců má nejvyšší nutriční hodnotu a je velmi zrnitý a drobivý. Jeho chuť je výrazná s podtónem koření a sušeného ovoce

Čas zrání mění strukturu a sýr při něm získává svoji typickou zrnitou konzistenci s charakteristickým drobením a rozpouštěním se na jazyku.

Nutriční vlastnosti

Parmigiano Reggiano obsahuje pouze 30 % vody a více než 70 % nutričních látek, z tohoto důvodu představuje velmi bohatý zdroj bílkovin, vitamínů a minerálních látek.

Zdravý, chutný a dobře stravitelný

Jde o sýr s obsahem enzymů rozkládajících kasein, proto je lehce stravitelný. Je bohatý na esenciální aminokyseliny a díky tomu se snadno vstřebává; z tohoto důvodu je hodně zralý sýr vhodný i pro osoby s intolerancí na bílkoviny kravského mléka. Kromě toho je zařazen mezi potraviny, které neobsahují laktózu. Oproti ostatním sýrům má i nižší obsah tuků, protože se vyrábí z částečně odtučněného mléka.

Ovesná kaše s pečenými rajčaty a parmazánem
Recepty

Ovesná kaše s pečenými rajčaty a parmazánem

23

Bohatý na vápník a výživné látky

Na výrobu 1 kg parmazánu Parmigiano Reggiano je potřeba 14 litrů mléka pocházejícího z původní oblasti. Jedná se o nutriční bombu plnou bílkovin, vitamínů, fosforu a vápníku, které se koncentrují v sýrové hmotě a zůstávají živé po dobu dlouhého zrání. Proces přírodního zrání usnadňuje stravitelnost sýra a dává vzniknout naprosto výjimečnému komplexu přírodních vůní a chutí.

Je prospěšný v každém věku

Navíc je velmi zdravý. Díky vysokému obsahu výživných látek je ideálním doplňkem stravy. Přítomnost bio disponibilního vápníku pomáhá dětem a mládeži při vytváření vápníkové rezervy v kostech a v každém věku pomáhá v boji proti osteoporóze. Zároveň je také skvělým zrojem energie.

Využití v gastronomii

V kuchyni najde opravdu všestranné využití:

– samostatně jako přesnídávka jen s kouskem chleba nebo při aperitivech společně se sklenkou dobrého vína či v kombinaci s marmeládou nebo čerstvým ovocem

– na dochucení pokrmů – nastrouhaný nebo v tenkých lístcích dodá chuť a vůni těstovinám, rizotu, polévce, přidává se ale i k zeleninovým přílohám a do čerstvých salátů

– používá se jako ingredience při přípravě slaného plněného pečiva, slaných dortů a dalších

Tereza Pánková

Autor článku

Tereza Pánková

Všechny články autora

redaktorka FTV Prima

Nejlepší recepty e-mailem

Zanechte nám svůj e-mail a 1x týdně vás upozorníme na to nejnovější a nejlepší z našeho webu.

Newsletter

Odesláním formuláře souhlasíte s podmínkami zpracování osobních údajů

background
Vstoupit do diskuze
Sdílejte článek
Štítky ovoce výroba sůl sýr mléko vápník bílkovina delikatesy kravské mléko ingredience parmezán Itálie sýr parmezán

Návrhy pro vás

Játrová zavářka do polévky – tradiční doplněk silných vývarů dodá chuť i výživové benefity Polévky

Játrová zavářka do polévky – tradiční doplněk silných vývarů dodá chuť i výživové benefity

Tacos s grilovanou panenkou a meruňkovou salsou: Sladko-pikantní symfonie chutí oživí letní tabuli Maso

Tacos s grilovanou panenkou a meruňkovou salsou: Sladko-pikantní symfonie chutí oživí letní tabuli

Smažené červené papriky plněné feta sýrem – snadný předkrm pro letní piknik i oslavu Recepty

Smažené červené papriky plněné feta sýrem – snadný předkrm pro letní piknik i oslavu

Broskvový dort Florida – lehký ovocný moučník inspirovaný slunným americkým státem Sladké

Broskvový dort Florida – lehký ovocný moučník inspirovaný slunným americkým státem

Flamendr z vepřového masa podle Pepy Nemravy – masové nudličky v pikantní omáčce se zeleninou a houbami Maso

Flamendr z vepřového masa podle Pepy Nemravy – masové nudličky v pikantní omáčce se zeleninou a houbami

Letní těstoviny s kalamáry, cherry rajčaty a hráškem – rychlý recept se středomořským šmrncem Těstoviny

Letní těstoviny s kalamáry, cherry rajčaty a hráškem – rychlý recept se středomořským šmrncem

Pinsa Marinara – poctivá chuť Itálie na křupavém těstě plná rajčat a bylinek Recepty

Pinsa Marinara – poctivá chuť Itálie na křupavém těstě plná rajčat a bylinek

Rybízové choux au craquelin – francouzské popraskané věnečky z odpalovaného těsta se smetanovým krémem Sladké

Rybízové choux au craquelin – francouzské popraskané věnečky z odpalovaného těsta se smetanovým krémem


Přečtěte si také

Polévky
Játrová zavářka do polévky – tradiční doplněk silných vývarů dodá chuť i výživové benefity

Játrová zavářka do polévky – tradiční doplněk silných vývarů dodá chuť i výživové benefity

Jak na to - Tipy a triky v kuchyni
Espresso tonic – kávový hit, který vás osvěží i v tom největším horku

Espresso tonic – kávový hit, který vás osvěží i v tom největším horku

Maso
Tacos s grilovanou panenkou a meruňkovou salsou: Sladko-pikantní symfonie chutí oživí letní tabuli

Tacos s grilovanou panenkou a meruňkovou salsou: Sladko-pikantní symfonie chutí oživí letní tabuli

Recepty
Smažené červené papriky plněné feta sýrem – snadný předkrm pro letní piknik i oslavu

Smažené červené papriky plněné feta sýrem – snadný předkrm pro letní piknik i oslavu

Sladké
Poklady belgické kuchyně: Cukrový koláč aneb Tarte au sucre

Poklady belgické kuchyně: Cukrový koláč aneb Tarte au sucre

Jak na to - Tipy a triky v kuchyni
Uschovat léto do sklenice a nechat přírodu pracovat – fermentace podle šéfkuchaře Davida Rejhona

Uschovat léto do sklenice a nechat přírodu pracovat – fermentace podle šéfkuchaře Davida Rejhona

Sladké
Broskvový dort Florida – lehký ovocný moučník inspirovaný slunným americkým státem

Broskvový dort Florida – lehký ovocný moučník inspirovaný slunným americkým státem

Maso
Flamendr z vepřového masa podle Pepy Nemravy – masové nudličky v pikantní omáčce se zeleninou a houbami

Flamendr z vepřového masa podle Pepy Nemravy – masové nudličky v pikantní omáčce se zeleninou a houbami

Recepty

  • Těstoviny
  • Sladké
  • Maso
  • Zelenina
  • Nápoje
  • Ryby a mořské plody
  • Polévky
  • Předkrmy a chuťovky
  • Vegetariánské
  • Ovoce
  • Saláty
  • Přílohy
Těstoviny
Letní těstoviny s kalamáry, cherry rajčaty a hráškem – rychlý recept se středomořským šmrncem

Letní těstoviny s kalamáry, cherry rajčaty a hráškem – rychlý recept se středomořským šmrncem

Sépiové černé špagety s krevetami a cuketou – tradiční italský recept s chutí moře Těstoviny

Sépiové černé špagety s krevetami a cuketou – tradiční italský recept s chutí moře

Gratinované cukety plněné tarhoňou a kozím sýrem – oběd plný letních chutí a vůní Recepty

Gratinované cukety plněné tarhoňou a kozím sýrem – oběd plný letních chutí a vůní

Sladké
Poklady belgické kuchyně: Cukrový koláč aneb Tarte au sucre

Poklady belgické kuchyně: Cukrový koláč aneb Tarte au sucre

Broskvový dort Florida – lehký ovocný moučník inspirovaný slunným americkým státem Sladké

Broskvový dort Florida – lehký ovocný moučník inspirovaný slunným americkým státem

Rybízové choux au craquelin – francouzské popraskané věnečky z odpalovaného těsta se smetanovým krémem Sladké

Rybízové choux au craquelin – francouzské popraskané věnečky z odpalovaného těsta se smetanovým krémem

Maso
Tacos s grilovanou panenkou a meruňkovou salsou: Sladko-pikantní symfonie chutí oživí letní tabuli

Tacos s grilovanou panenkou a meruňkovou salsou: Sladko-pikantní symfonie chutí oživí letní tabuli

Flamendr z vepřového masa podle Pepy Nemravy – masové nudličky v pikantní omáčce se zeleninou a houbami Maso

Flamendr z vepřového masa podle Pepy Nemravy – masové nudličky v pikantní omáčce se zeleninou a houbami

Hovězí na kávě podle Huga Hromase – orientální guláš asi překvapí, ale určitě potěší Maso

Hovězí na kávě podle Huga Hromase – orientální guláš asi překvapí, ale určitě potěší

Maso
Flamendr z vepřového masa podle Pepy Nemravy – masové nudličky v pikantní omáčce se zeleninou a houbami

Flamendr z vepřového masa podle Pepy Nemravy – masové nudličky v pikantní omáčce se zeleninou a houbami

Smažené batátové placičky podle Šona – vietnamská alternativa bramboráku je prostě skvělá Zelenina

Smažené batátové placičky podle Šona – vietnamská alternativa bramboráku je prostě skvělá

Těhotnej kuchař: Nakládané beraní rohy – klasická chuťovka k masu Zelenina

Těhotnej kuchař: Nakládané beraní rohy – klasická chuťovka k masu

Nápoje
Domácí ledové chai latté – recept na populární kořeněný nápoj krok za krokem

Domácí ledové chai latté – recept na populární kořeněný nápoj krok za krokem

Kouzlo léta ve skleničce: Připravte svatojánskou ořechovku jako za starých časů Nápoje

Kouzlo léta ve skleničce: Připravte svatojánskou ořechovku jako za starých časů

Ledové Matcha Strawberry Latté: Tříbarevný letní drink, který frčí v kavárnách Nápoje

Ledové Matcha Strawberry Latté: Tříbarevný letní drink, který frčí v kavárnách

Těstoviny
Letní těstoviny s kalamáry, cherry rajčaty a hráškem – rychlý recept se středomořským šmrncem

Letní těstoviny s kalamáry, cherry rajčaty a hráškem – rychlý recept se středomořským šmrncem

Sépiové černé špagety s krevetami a cuketou – tradiční italský recept s chutí moře Těstoviny

Sépiové černé špagety s krevetami a cuketou – tradiční italský recept s chutí moře

Losos s bramborovo-chřestovým pyré, dušeným špenátem a citrusovým máslem Ryby a mořské plody

Losos s bramborovo-chřestovým pyré, dušeným špenátem a citrusovým máslem

Polévky
Játrová zavářka do polévky – tradiční doplněk silných vývarů dodá chuť i výživové benefity

Játrová zavářka do polévky – tradiční doplněk silných vývarů dodá chuť i výživové benefity

Thajská brokolicová polévka – překvapí lehce pikantní chutí a krémovou konzistencí díky kokosovému mléku Polévky

Thajská brokolicová polévka – překvapí lehce pikantní chutí a krémovou konzistencí díky kokosovému mléku

Rajčatová polévka s bílými fazolemi a tymiánem – proměňte zásoby ze spíže v rychlou a sytou večeři Polévky

Rajčatová polévka s bílými fazolemi a tymiánem – proměňte zásoby ze spíže v rychlou a sytou večeři

Zelenina
Smažené batátové placičky podle Šona – vietnamská alternativa bramboráku je prostě skvělá

Smažené batátové placičky podle Šona – vietnamská alternativa bramboráku je prostě skvělá

Těhotnej kuchař: Nakládané beraní rohy – klasická chuťovka k masu Zelenina

Těhotnej kuchař: Nakládané beraní rohy – klasická chuťovka k masu

Pečená vejce se šunkou, čedarem a hráškem podle Buchty v troubě – snídaně pro celou rodinu z jednoho pekáče Předkrmy a chuťovky

Pečená vejce se šunkou, čedarem a hráškem podle Buchty v troubě – snídaně pro celou rodinu z jednoho pekáče

Zelenina
Smažené batátové placičky podle Šona – vietnamská alternativa bramboráku je prostě skvělá

Smažené batátové placičky podle Šona – vietnamská alternativa bramboráku je prostě skvělá

Palak tofu – indická omáčka z kořeněného špenátu s tofu místo panýru Vegetariánské

Palak tofu – indická omáčka z kořeněného špenátu s tofu místo panýru

Risi e bisi: Tradiční italské rizoto s hráškem a šunkou pochází z Benátek Vegetariánské

Risi e bisi: Tradiční italské rizoto s hráškem a šunkou pochází z Benátek

Maso
Tacos s grilovanou panenkou a meruňkovou salsou: Sladko-pikantní symfonie chutí oživí letní tabuli

Tacos s grilovanou panenkou a meruňkovou salsou: Sladko-pikantní symfonie chutí oživí letní tabuli

Angreštový krém do skleničky – lehký dezert jako stvořený pro léto Sladké

Angreštový krém do skleničky – lehký dezert jako stvořený pro léto

Kakaová bublanina s meruňkami a tvarohem – nevšední twist na oblíbený český moučník Sladké

Kakaová bublanina s meruňkami a tvarohem – nevšední twist na oblíbený český moučník

Saláty
Letní salát s krůtím masem, slaninou, fazolkami a jablkem – vydatné jídlo pro všední den

Letní salát s krůtím masem, slaninou, fazolkami a jablkem – vydatné jídlo pro všední den

Francouzský salát Niçoise – ideální letní oběd osvěží, zasytí i dodá bílkoviny Saláty

Francouzský salát Niçoise – ideální letní oběd osvěží, zasytí i dodá bílkoviny

Letní salát s pečenými rozbouchanými brambůrkami – ideální příloha ke grilovačce Saláty
4

Letní salát s pečenými rozbouchanými brambůrkami – ideální příloha ke grilovačce

Vegetariánské
Risi e bisi: Tradiční italské rizoto s hráškem a šunkou pochází z Benátek

Risi e bisi: Tradiční italské rizoto s hráškem a šunkou pochází z Benátek

Letní salát s pečenými rozbouchanými brambůrkami – ideální příloha ke grilovačce Saláty
4

Letní salát s pečenými rozbouchanými brambůrkami – ideální příloha ke grilovačce

Těhotnej kuchař: České rizoto z pečeného kuřete – oblíbená klasika v perfektním provedení Přílohy

Těhotnej kuchař: České rizoto z pečeného kuřete – oblíbená klasika v perfektním provedení

prima-cnn-news

Kalousek: Vláda si pochvaluje schodek? To je nesmírně nebezpečné, odnesou to příští generace Měl napadnout dvě Ukrajinky a jednu z nich zranit. Muži za útok na Plzeňsku dostal podmínku Trumpova ofenziva: „Vraždícímu“ Putinovi slíbil zásadní vzkaz, Kanadě a EU další celní tornádo

prima-zeny

Monika Bagárová promluvila o dceři: Má už svou hlavu. S mým partnerem mají krásný vztah Módní alarm z další párty ve Varech: Verešová v jednodušším stylu, Langmannová v pánském Módní alarm z UniCredit párty: Co známé ženy oblékly nejčastěji? Bílou, červenou a flitry

prima-zoom

Proč jsou muži vyšší než ženy? S Hitlerovou poslední záchranou měly létat i děti. Laciná stíhačka se chlubila vystřelovacím sedadlem Ulovený žralok vyzvracel uříznutou ruku. Ihned začalo napínavé vyšetřování vraždy

prima-fresh

Játrová zavářka do polévky – tradiční doplněk silných vývarů dodá chuť i výživové benefity Espresso tonic – kávový hit, který vás osvěží i v tom největším horku Tacos s grilovanou panenkou a meruňkovou salsou: Sladko-pikantní symfonie chutí oživí letní tabuli

prima-cool

VIDEO: Trailer nové Rudé Sonji Pod maskou Řezníka není vidět, jak stárnu! Martin Pohl a jeho drsné vtipy míří na COOL Duna 3: Začalo se natáčet, režisér sdílel první fotku z placu

playboy

Co vás čeká v magazínu Playboy červenec – srpen 2025? Playboy v Česku pokračuje. Letní vydání s Lyndah Célin Broda potvrzuje sílu značky Věční dramatici a mistři výmluv: Pět znamení emocionálních analfabetů

lajk

Amanda Bynes chce shodit. Přiznala užívání léku na hubnutí, který frčí mezi celebritami Xholakys chce seknout se svlékáním. V nové kariéře chce lidem pomáhat duševně Rychlé miliony českých influencerů: Sharlota a Stejk přiznali konkrétní částky

prima-living

František Ringo Čech žije ve finském srubu. Byl mezi prvními, kdo si takové bydlení pořídil Koupání v Česku jako u moře: Vlkovská pískovna nabízí středomořský ráj Knotová zálivka zajistí pokojovkám dostatek vody i během vaší dovolené

Populární témata

Jak zhubnout Nejlepší filmy 2024 Nejlepší horory TV program Změna času Partie Počasí Kdy budou volby ZOO Nové začátky Auto – katalog 7 pádů Honzy Dědka Volby 2025 Svařené víno Tatarák podle Pohlreicha Aloe vera Pěstování lichořeřišnice Výpočet ascendentu Tvarohové knedlíky Nejlepší palačinky Švestkový koláč

O FTV Prima Management Volná místa Press Reklama Castingy a výzvy HbbTV Kontakty Podmínky užívání Zpracování osobních údajů Cookies Nápověda Vlastník FTV Prima spol. s r.o. Redakce Nahlásit chybu Nastavení soukromí
App Store Google Play
© FTV Prima spol. s r.o.