Suroviny
- mascarpone 500 g
- cukrářské piškoty
- vejce 5
- cukr
- káva
- kakao
Dezert
- jahoda
- sangria
Postup přípravy
V kastrůlku svaříme omyté a rozkrojené jahody se Sangrií, dokud nezměknou, a necháme vychladnout
Žloutky vyšleháme s cukrem, přidáme mascarpone a dobře promícháme
Z bílků vyšleháme sníh a opatrně ho vmícháme do žloutkové směsi
Piškoty namáčíme do kávy smíchané s Amarettem
Skládáme do formy – piškoty, jahody, krém, kakao – a opakujeme, dokud se forma nezaplní
Končíme vrstvou mascarpone posypanou kakaem a navrch dáme na ozdobu pár čerstvých jahod
Necháme minimálně 2 h ztuhnout v lednici
Dezert:
Jahodové tiramisu
Ingredience:
- 500 g mascarpone
- dlouhé cukrářské piškoty
- 5 vajec
- hnědý cukr
- dle chuti káva
- 2 panáky Amaretta
- kakao
- 1 kg jahod
- 2 panáky Sangrie