Krém
- mascarpone 2 balení
Těsto
- cukr 240 g
- ořech 80 g
Postup přípravy
Těsto: bílky ušleháme se špetkou soli. Přidáme cukr a po jednom zašleháváme žloutky. Pak vmícháme olej a vodu. Nakonec ořechy a mouku. Pečeme na velkém plechu vyloženém pečicím papírem na 180°C.
Krém: utřeme žloutky s cukrem, vmícháme do nich mascarpone a ostatní ingredience. Bílky si bokem vyšleháme a opatrně vmícháme do směsi. Přidáme ztužovač a krém je hotový.
Jahodový vrch: do hrnce vložíme jahody, polovinu sirupu, polovinu vody, přidáme cukr a vaříme doměkka. Ve zbylé vodě a sirupu rozmícháme želatinu a pudink. Jakmile je ovocná směs uvařená, vmícháme do jahod směs se želatinou a mícháme, aby se vše spojilo, a necháme vychladnout.
Na vychladlý korpus namažeme krém a částečně zchladlý jahodový vrch. Uhladíme a vložíme do lednice nejlépe přes noc. Dezert podáváme dobře vychlazený.