Najděte si recept
Na co máte chuť?

Jahodová roláda se zakysanou smetanou
V pořadu Pečeme podle hvězd upekl Josef Klíma jahodovou bublanina, což kuchaře Martina Kincla inspirovalo k přípravě efektní jahodové rolády s omáčkou a zakysanou smetanou..
do 1 hodiny
6 porcí
Novou kulinární show sledujte každou neděli v 16.10 na Primě! Všechny recepty a bonusové materiály z pořadu Pečeme podle hvězd najdete ve speciálu:
Odkaz
Pečeme podle hvězd
V nové kulinární show si kuchař Martin Kincl týden co týden zve do své televizní kuchyně dvojice známých osobností, které mu prozradí své rodinné recepty na slané i sladké...
Suroviny (6 porcí)
- Vejce 5 ks
- cukr krystal 160 g
- hladká mouka 180 g
- jahodový džem 6 lžic
- čerstvé jahody asi 20 ks
- Zakysaná smetana 200 g
- čerstvá máta na ozdobu
- cukr moučka 1 lžička
- smetana de luxe 40 % na ozdobu
Omlouváme se, snažíme se dohledat chybějící obrázek
Postup
- Smíchejte vejce s cukrem a důkladně vyšlehejte do lehké pěny. Poté do směsi pár tahy vmíchejte prosátou hladkou mouku, míchejte jemně a krátce, aby byl korpus po upečení nadýchaný. Tuto směs nalijte na pečicí papír, pár tahy udělejte obdélníkový tvar a pečte v rozpálené troubě na 200 stupňů 7–10 minut.
- Po upečení korpus otočte, pečicí papír sundejte, korpus potřete jahodovou marmeládou a opět zabalte (zarolujte) do pečicího papíru. Nechte v lednici tuhnout asi hodinu.
- Mezitím očistěte jahody, které rozmixujte se zakysanou smetanou a troškou moučkového cukru. Dále vyšlehejte šlehačku také s troškou moučkového cukru.
- Roládu podávejte nakrájenou na kolečka s jahodovou omáčkou a vyšlehanou šlehačkou ozdobenou mátou.
Jahodová roláda se zakysanou smetanou; foto: FTV Prima/Tomáš Svoboda
Tento recept je z pořadu Pečeme podle hvězd, který můžete sledovat každou neděli od 16.10 na Primě.
Všechny odvysílané epizody najdete na Primě PLAY.
V desáté epizodě například odhalíte rodinné poklady z domácí kuchařky Josefa a Kryštofa Klímy. S diváky se podělili o recepty na pečenou krůtu a jahodovou bublaninu.
Pečeme podle hvězd – 10.díl; foto: FTV Prima Tomáš Svoboda