Suroviny
- vejce 5 ks
- cukr krystal 160 g
- hladká mouka 180 g
- jahodový džem 6 lžic
- jahody asi 20 ks
- zakysaná smetana 200 g
- máta
- moučkový cukr 1 lžička
- smetana (40 % na ozdobu)
Pečeme podle hvězd
V nové kulinární show si kuchař Martin Kincl týden co týden zve do své televizní kuchyně dvojice známých osobností, které mu prozradí své rodinné recepty na slané i sladké...
Postup přípravy
- Smíchejte vejce s cukrem a důkladně vyšlehejte do lehké pěny. Poté do směsi pár tahy vmíchejte prosátou hladkou mouku, míchejte jemně a krátce, aby byl korpus po upečení nadýchaný. Tuto směs nalijte na pečicí papír, pár tahy udělejte obdélníkový tvar a pečte v rozpálené troubě na 200 stupňů 7–10 minut.
- Po upečení korpus otočte, pečicí papír sundejte, korpus potřete jahodovou marmeládou a opět zabalte (zarolujte) do pečicího papíru. Nechte v lednici tuhnout asi hodinu.
- Mezitím očistěte jahody, které rozmixujte se zakysanou smetanou a troškou moučkového cukru. Dále vyšlehejte šlehačku také s troškou moučkového cukru.
- Roládu podávejte nakrájenou na kolečka s jahodovou omáčkou a vyšlehanou šlehačkou ozdobenou mátou.