Těsto
- hladká mouka (špaldová, pšeničná) 500 g
- máslo 250 g
- vejce 1 ks
- bílý jogurt (malý ) 1 ks
Náplň
- jablka 6 ks
- skořice
- cukr
- sušené rozinky (popřípadě rozinky a vlašské ořechy)
- vejce (na potření)
- strouhanka
Postup přípravy
- Nejprve si připravte těsto. Do mísy vložte máslo.
- Přidejte mouku, cukr, vejce a jako poslední jogurt.
- Těsto zpracujte a dejte do lednice vychladit.
- Vychlazené těsto rozdělte na 2 nebo 3 části.
- Každou část vyválejte do obdélníku a posypejte strouhankou.
- Na těsto poklaďte kousky jablek, skořici a cukr.
- Závin zabalte, potřete vajíčkem a nakonec posypte moučkovým cukrem.
- Při pečení se na povrchu vytvoří cukrová křupavá krusta. Pečte na 170 °C cca 20 minut.
Jablečný závin 2 Zdroj: Smoothcooking.cz