Ozdoba
- skořice 1 lžíce
Tvarohová náplň
- cukr moučka 200 g
- vanilkový cukr
- tvaroh 500 g
Korpus
- voda 3 lžíce
- polohrubá mouka 150 g
- kypřicí prášek do pečiva
Postup přípravy
Oloupaná a opláchnutá jablka zbavíme jádřinců, nastrouháme je na struhadle a smícháme s vanilkovým cukrem. Plech s vyšším okrajem vyložíme pečicícm papírem tak, aby okraje přesahovaly. Jablka rozložíme po celém plechu.
Žloutky utřeme s cukrem, přidáme vodu a postupně zašleháme mouku smíchanou s kypřicím práškem. Z bílků ušleháme tuhý sníh, který zlehka vmícháme do těsta. Těsto nalijeme rovnoměrně na jablka a zvolna pečeme v předehřáté troubě na 180 ºC asi 30 minut. Upečený korpus překlopíme jablečnou směsí nahoru a necháme vychladnout.
Mezitím připravíme náplň. Změklé máslo ušleháme s moučkovým a vanilkovým cukrem, přidáme tvaroh a nakonec do směsi vmícháme želatinu, kterou připravíme podle návodu na obalu.
Tvarohovou náplň rozetřeme na jablečnou vrstvu a necháme dezert v lednici vychladnout. Nakonec jej posypeme skořicí a ozdobíme domácí šlehačkou a mátou.
Dezert
Jablečný sen
Ingredience:
Korpus:
- 1,5 kg jablek
- 1 vanilkový cukr
- 5 vajec
- 150 g cukru moučka
- 3 lžíce vody
- 150 g polohrubé mouky
- 1/2 kypřicího prášku do pečiva
Tvarohová náplň:
- 150 g změklého másla
- 200 g cukru moučky
- 1 vanilkový cukr
- 500 g tvarohu
- 1 želatina (příprava za studena)
Ozdoba:
- 1 lžíce skořice na posypání
- hrst máty