Suroviny
- máslo 25 g
Suroviny
- mléko 100 ml
Suroviny
- mléko 100 ml
Suroviny
- smetana ke šlehání 200 g
Suroviny
- smetana 200 g
Suroviny
Suroviny
- křen 1 g
- taliány 4 kus
Postup přípravy
- Máslo rozpusťte v kastrolu s nepřilnavým povrchem. Přidejte mouku a připravte světlou jíšku. Zalijte za stálého míchání smetanou zředěnou vodou nebo mlékem a chvíli povařte, až vznikne hladká omáčka. Ochuťte ji a nakonec vsypte křen. Už nevařte.
- Podávejte s vařeným taliánem. Jako příloha je vhodné pečivo nebo knedlíky.
- Místo vody můžete zalít jíšku silným hovězím vývarem. Chuť tím příjemně zvýrazníte.
Autor receptu: Jaroslav Sapík