Kaviár z nakládaných rajčat
- rajče 500 g
- olivový olej 3 lžíce
- cibule 2 kusy
- česnek 2 stroužky
Head
- kapary 2 lžičky
- olivový olej 1 kapka
Kaviár z nakládaných rajčat
- pepř 1 špetka
Postup přípravy
- Připravte si kaviár z rajčat. Rajčátka nařízněte, přelijte horkou vodou a oloupejte. Zbavte je jader a nakrájejte na malé kousky. Cibuli a česnek oloupejte a nakrájejte najemno.
- V pánvi na horkém oleji zpěňte cibuli. Přidejte rajčata, česnek, koření a krátce orestujte. Směs na mírném ohni poduste a občas zamíchejte. Kaviár z rajčat by měl mít konzistenci hustší kaše. Nakonec jej podle chuti osolte a zakápněte citronovou šťávou.
- Předehřejte troubu na 180 °C.
- Krajíce vložte do trouby a opečte. Jednu stranu chleba potřete kaviárem z rajčat.
- Plátky šunky nakrájejte na menší kousky a rozdělte na krajíce chleba.
- Mozzarellu nakrájejte na plátky a položte na krajíce chleba se šunkou. Přidejte kapary, lehce osolte, opepřete a zakápněte olivovým olejem. Topinky položte na plech s pečicím papírem a zhruba na 3 minuty je vložte do trouby.
- Hotové topinky vyndejte z trouby, ozdobte lístky bazalky a podávejte.