Suroviny
- chleba 8 plátek
- šunka 4 plátek
- mozzarella 250 g
- vejce 1 kus
- mléko 100 ml
- bazalka 8 lístek
- strouhanka 80 g
- olivový olej 1 dávka
- sůl 1 špetka
Postup přípravy
- Nejprve odkrájejte kůrky z toustových chlebů. Nakrájejte mozzarellu na tenká kolečka. Rozložte je na 4 plátky chleba.
- Okraje plátků šunky odkrojte tak, aby šunka odpovídala velikosti toustu. Přikryjte jí mozzarellu a navrch rozložte lístky bazalky.
- Přikryjte 4 zbývajícími plátky chleba, opepřete, přitlačte dlaněmi k sobě a rozřízněte každý sendvič na dva trojúhelníky.
- Rozklepněte vejce do hlubokého talíře, přidejte mléko, sůl a pepř. Strouhanku nasypte do jiného talíře. V pánvi rozpalte olej.
- Trojúhelníčky na chvilku namočte nejprve do vejce a potom do strouhanky. Vložte je na pánev a smažte, dokud nebudou z obou stran dozlatova osmažené.
- Přesuňte je na papírovou utěrku, aby z nich vysála přebytečný olej. Jezte teplé.