Na přílohu
- kuskus 300 g
Na přílohu
- olej 2 lžíce
Postup přípravy
- Kousky jehněčího masa osolte a potřete olivovým olejem. Vložte do kameninové nádoby, posypte pokrájenou jarní cibulkou a medvědím česnekem. Podlijte bílým vínem a vložte do trouby vyhřáté na 180 stupňů a asi hodinu pečte.
- Přidejte zeleninu, podle potřeby víno nebo vodu a zakryté pečte dál, až maso změkne. K závěru odkryjte, ať se na masu udělá krásná kůrčička. Při 100 stupních Celsia můžete zvolit tzv. pomalé pečení a maso bude cca po pěti hodinách krásně měkké.
- Podávejte s kuskusem, který připravíte podle návodu – stačí krátce povařit ve vodě. Jídlo ozdobte hoblinkami kořenové zeleniny, kterou jste orestovali na másle. Prokypřete, přidejte trochu olivového oleje a orestovanou zeleninu s medvědím česnekem.