Knedlíčky
- játra 0.5 kg
- majoránka
Knedlíčky
- vejce 1 ks
- strouhanka
Postup přípravy
Maso si dáme vařit do tlakového hrnce asi se dvěma litry vody. Můžeme přidat ještě kost, aby byl vývar lepší, osolíme a přidáme celou cibuli i se slupkou, ale konce cibule odkrojíme. Když je maso měkké, vyjmeme z vývaru, nakrájíme na kostičky a vložíme zpět.
Nyní si připravíme játrové knedlíčky. Játra si rozmixujeme, přidáme sůl, pepř, majoránku, vejce, nasekanou petržel, utřený česnek a zahustíme trochou strouhanky. Lžičkou vykrajujeme knedlíčky a házíme do vařícího se vývaru, necháme povařit.
Zvlášť do hrnce si dáme vařit mrkev, celer a petržel, nakrájené na kostičky. Po uvaření zeleninu scedíme a vložíme ji do hotového vývaru.
Stejně tak zvlášť si uvaříme nudle, přecedíme, propláchneme studenou vodou a pak je teprve vložíme do vývaru. Pokud si polévku připravujeme dopředu nebo jí chceme podávat až druhý den, tak si uvařené nudle necháme zvlášť a do polévky je dáme až těsně před podáváním, protože by nudle nabyly a polévka by byla pak moc hustá.
Nakonec dáme do polévky nasekanou petržel, dochutíme solí a pepřem.