Suroviny
- hovězí maso 500 g
- celer 1
- petržel 2
- mrkev 3
- bobkový list 1
- cibule 1
- pepř celý 3 kuličky
- petrželka
- sůl
Játrová rýže
- vepřová játra 500 g
- česnek 3 stroužky
- cibule 2
- strouhanka
- polohrubá mouka
- vejce 1
- majoránka
- sůl
- pepř
Postup přípravy
- Z masa a zeleniny vaříme vývar přibližně dvě hodiny nebo přes hodinu v tlakovém hrnci, kam ještě přidáme koření, sůl, pepř, celou cibuli. Mezitím si nachystáme rýži z vepřových jater, které rozmixujeme společně s česnekem a cibulí, přidáme vajíčko, strouhanku a mouku dle potřeby, rozemnutou majoránku, sůl a pepř.
- Přes síto na halušky protlačíme do již hotového vývaru s pokrájenou zeleninou pastu na játrovou rýži a nakonec přidáme zvlášť uvařené domácí nudle z vejce a polohrubé mouky. Polévku dochutíme, jak to máme rádi, a osvěžíme pokrájenou zelenou petrželkou nebo pažitkou.
Autor receptu: Gabriela Filípková