Suroviny
- hovězí roštěnec 1-1.5 kg
- hovězí vývar 1 lžíce
- worchestrová omáčka
- brambory 600 g
- zelený pepř
- fazolové lusky 600 g
- česnek 4 stroužky
- tymián
- sójová omáčka
- sůl
- pepř
- olivový olej
- smetana 250 g
Postup přípravy
Na pánev nalijeme smetanu, přidáme vývar, nakládaný zelený pepř, lehce zakápneme sójovou omáčkou a worcesterem. Dochutíme solí a chvilku povaříme.
Brambory nakrájíme na malé kostičky a uvaříme. Na másle a olivovém oleji brambory orestujeme, přidáme na kolečka nakrájenou jarní cibulku a rozšťoucháme. Dochutíme.
Na másle a olivovém oleji orestujeme fazolky s plátky česneku. Zakápneme sójovou omáčkou a dochutíme solí, pepřem a tymiánem.
Maso důkladně omyjeme a papírovou utěrkou osušíme, osolíme, opepříme. Na másle a olivovém oleji maso orestujeme, stačí 3 – 5 minut z každé strany. Záleží, jak máme maso vysoké, ideálně dva centimetry.