Suroviny
- hovězí svíčková 400 g
- sůl
- rýžové víno 2 lžičky
- vejce 1 ks
- kukuřičný škrob 2 lžičky
- česnek 2 stroužky
- zázvor 3cm kousek
- pórek 1/2 ks
- brokolice 1/2 ks
- rostlinný olej 5 lžic
- ústřicová omáčka 2 lžíce
- sójová omáčka 2 lžíce
- cukr krupice 1 lžička
Článek
33 receptů na rychlé večeře à la "čína"
Rychlé asijské pokrmy jsou v našich končinách oblíbené právě pro jejich rychlou přípravu a minimum použitého nádobí. To nejdůležitější je ale množství čerstvých surovin,...
Postup přípravy
- Maso nakrájejte na nudličky dlouhé 2 cm a silné 0,5 cm do mísy. Osolte, zalijte vínem, přidejte vejce a škrob a promíchejte.
- Česnek a zázvor oloupejte a nasekejte nadrobno. Pórek a jarní cibulku pečlivě očistěte a nakrájejte na šikmé plátky, brokolici rozdělte na malé růžičky.
- V pánvi wok rozehřejte olej, vložte do něj maso a opékejte doměkka, zhruba 2 minuty. Vyjměte na papírovou utěrku a nechte tuk vykapat.
- Olej v pánvi slijte, přidejte zázvor, česnek a ústřicovou omáčku a restujte, až se směs rozvoní. Zalijte sójovou omáčkou, vsypte brokolici a jarní cibulku, oslaďte, opepřete a opékejte doměkka, zhruba 5 minut.
- Vsypte maso, promíchejte a podávejte.