Hlavní chod
- slanina 100 - 150 g
- sůl
- pepř
- cibule 5 kusů
- hovězí maso 4 kusy
- čerstvé houby
- olej
Postup přípravy
- Slaninu opečeme na mírném ohni, přidáme nakrájenou cibuli a osmažíme ji do tmava, ale pozor! Nespálit! Přidáme trošku oleje a v širším kastrolu orestujeme plátky masa, které jsme si naklepali, na okrajích nařízli, osolili a opepřili
- Nakonec podle potřeby omáčku zahustíme jíškou a dochutíme
- Podáváme s rýží
Rýže
- Rýži propláchneme, do kastrolu nalijeme trochu oleje a rýži opražíme
- Když zbělá, zalijeme ji vodou, osolíme, vložíme cibuli s napíchaným hřebíčkem a pomalu vaříme
- Až se voda vyvaří, zakryjeme rýži pokličkou a uchováváme teple (pod peřinou) až do podáván
Autor receptu: Oldřich Navrátil