Suroviny
Postup přípravy
1. Nejprve si očistíme a nakrájíme hovězí kližku na čtyřcentimetrové špalíky. Rozpálíme olej, na němž maso zprudka opečeme ze všech stran dohněda. Vyjmeme, přidáme trochu oleje a vložíme nakrájenou zeleninu a žampiony. Vše orestujeme do tmava. Polovinu orestované směsi dáme stranou na ozdobu a do zbylé přidáme protlak, zalijeme vínem a necháme vyvařit. Poté vložíme špalíky masa, zalijeme vývarem a dusíme doměkka asi dvě hodiny. Maso vyjmeme, dáme stranou a udržujeme v teple.
2. Omáčku přecedíme, svaříme na potřebnou hustotu, nakonec přidáme chlazené kousky másla a dochutíme. Maso vrátíme do omáčky a prohřejeme. 3. Uvaříme brambory v osolené vodě, do kterých přidáme mléko, máslo a rozmixujeme na řídkou kaši, poté dochutíme.
3. Podáváme s bramborovou kaší, ozdobíme zeleninou, žampiony a posekanou petrželí.