Suroviny
- brambory 1 kg
- hovězí líčka 1 kg
- kořenová zelenina
- slanina 20 dkg
- špenát 100 g
- žampion 20 dkg
- rajský protlak 2 lžíce
- červené víno 2 dcl
- sádlo 1 lžíce
- hovězí vývar 1 l
Postup přípravy
Líčka očistíme a přes noc naložíme (sůl, pepř, olej). Nastrouhanou kořenovou zeleninu a žampiony opečeme na sádle, líčka orestujeme, poté přidáme rajský protlak, orestujeme, přidáme červené víno,hovězí vývar, koření a dusíme doměkka. Když je maso měkké, vytáhneme ho a omáčku rozmixujeme. Uvaříme brambory, orestujeme slaninu, přidáme špenát, poté smícháme s bramborami, rozšťoucháme a dochutíme.