Ingredience na halušky
Suroviny
- olej 3 polévková lžíce
- česnek
- hladká mouka 2 polévková lžíce
- mletá červená paprika špetka
- sůl
- směs lesních hub 300-400 g
- petrželová nať
Postup přípravy
Olej rozpálíme v hrnci, přidáme drobně pokrájenou cibulku a česnek a hladkou mouku.
Uděláme jíšku.
Přidáme papriku a houby a podusíme.
Zalijeme vodou, osolíme a vaříme asi 30 minut.
Do mističky si dáme vejce a krupici a smícháme.
Do polévky zavařujeme halušky.
Polévka
Houbová s haluškami
Ingredience:
- cibule
- 3 polévkové lžíce oleje
- stroužek česneku
- 2 polévkové lžíce hladké mouky
- špetka mleté červené papriky
- sůl
- 300–400 g směsi lesních hub
- petrželová nať
Ingredience na halušky:
- vajíčko
- 3–4 lžíce krupice