Grilovaný losos s krémovou bazalkovou omáčkou

Moje hodnocení
3x

Asi nejoblíbenější ryba je na grilu mimořádně lahodná a jemný krém s vůní bazalkového pesta jí dodává další nejvyšší známky.

4 porce
30 minut

Suroviny

Omáčka

Postup přípravy

  1. Gril předehřejte na střední teplotu. Filety ryby potřete z obou stran olejem, osolte je a opepřete. Mřížku grilu rovněž potřete olejem a opečte ryby asi 3 minuty z každé strany (máte-li rybu s kůží, pečte nejprve z této strany).
  2. Zatímco se ryba opéká, ohřejte krémový sýr s mlékem v kastrůlku za stálého promíchávání, až se sýr rozpustí, asi 1 až 2 minuty.
  3. Mimo oheň vmíchejte do omáčky pesto. Rybu podávejte teplou, zakapanou krémovou omáčkou. Navrch můžete kápnout ještě trochu čistého pesta pro zvýšení chuti a barevnosti.
PRIMA TIP: V létě je bazalka v květináči či na zahradě běžným hostem a její přebytky snadno zpracujete na lahodné domácí pesto. Na klasickou verzi budete potřebovat asi 1 hrnek čerstvých lístků, které rozmixujte s 1 stroužkem česneku, 2 lžícemi najemno nastrouhaného parmazánu, 1 lžící piniových jadérek nebo mandlových sirek či nasekaných vlašských ořechů, solí a pepřem podle chuti. Přikapejte asi 60 ml olivového oleje a dobře promíchejte. Uchovávejte v uzavřené sklenici v chladu.

Odesláním formuláře souhlasíte s podmínkami zpracování osobních údajů

Zdroj receptu

Prima FRESH


Přečtěte si také

Recepty