Dip
- dijonská hořčice 1-2 PL
- citronová šťáva
- citronová kůra
- kopr
- majonéza 2 PL
- zakysaná smetana 2-3 PL
- sůl
- pepř
Salát
- listový špenát 1 hrst
- polníček 1 hrst
- rukola 1 vanička
- klíčky
- ledový salát 1 hrst
- slunečnicová semínka
- balsamico 1 PL
- olej
- sójová omáčka 2 PL
- sůl
- pepř
- brambory
- bylinky
- máslo
Postup přípravy
- Do každé porce lososa uděláme nožem otvor, kam vložíme měsíček z citronu a snítku čerstvého kopru. Potom rybu pořádně osolíme, opepříme a potřeme trochou másla s utřeným česnekem. Nakonec zakápneme olivovým olejem a dáme do trouby na maximum, kde krátce pečeme. Když z lososa vychází bílá tekutina, je to přesně doba, kdy se vyndává a podává.
- Dip si jednoduše uděláme tak, že všechny ingredience smícháme, přidáme najemno nasekaný kopr a dle chuti dosolíme a opepříme.
- Brambory uvaříme ve slupce, slijeme vodu a rozmačkáme. Potom přidáme trochu másla a bylinky (zelenou petržel, pažitku).
- Salát uděláme také jednoduše. Vezmeme všechny ingredience, vložíme do nádoby, promícháme a dochutíme uvedenými přísadami.
Autor receptu: Jan Smejkal