Suroviny
- lilek 1 ks
- niva 150 g
- olivový olej 3 lžíce
- česnek 2 stroužky
- rozmarýn (čerstvý ) 2 snítky
- hladkolistá petržel 1/2 hrsti
- sůl
- čerstvě namletý pepř
Postup přípravy
- Omyté lilky nakrájejte na kolečka silná asi 1 cm. Osolte, opepřete a nechte 30 minut odležet. Poté osušte papírovou utěrkou, protože lilek pustí vodu.
- Grilujte 5 minut pouze z jedné strany.
- Mezitím nastrouhejte do misky nivu. Olej smíchejte s rozmělněným česnekem a najemno nakrájeným rozmarýnem. Jednu snítku nechte stranou na ozdobu.
- Kolečka lilku otočte, potřete česnekovobylinkovým olejem a posypte strouhanou nivou.
- Opékejte dalších 8 minut. Před podáváním posypte nasekanou petrželí.