Grilovaný lilek s nivou
Zdroj: archiv Albert
Grilovaný lilek s nivou
Zdroj:
archiv Albert
Lilek je výborná zelenina, která skvěle přijímá další výrazné chutě. Právě tradiční český sýr s modrou plísní společně s lilkem chutná báječně! Tuhle dobrotu servírujte jako přílohu ke grilovanému masu, ale můžete ji servírovat jako bezmasé jídlo třeba se salátem. A pokud chcete ještě další nápad, - zkuste kolečka lilku se sýrem použít jako variaci na vegetariánský burger.
Postup přípravy
-
Omyté lilky nakrájejte na kolečka silná asi 1 cm. Osolte, opepřete a nechte 30 minut odležet. Poté osušte papírovou utěrkou, protože lilek pustí vodu.
-
Grilujte 5 minut pouze z jedné strany.
-
Mezitím nastrouhejte do misky nivu. Olej smíchejte s rozmělněným česnekem a najemno nakrájeným rozmarýnem. Jednu snítku nechte stranou na ozdobu.
-
Kolečka lilku otočte, potřete česnekovobylinkovým olejem a posypte strouhanou nivou.
-
Opékejte dalších 8 minut. Před podáváním posypte nasekanou petrželí.
Chcete další inspiraci pro své grilování? Zkuste také tyto recepty.
Grilovaný lilek s nivou 2
Zdroj: archiv Albert
Grilovaný lilek s nivou 2
Zdroj:
archiv Albert
Další inspiraci na pořádnou grilovačku najdete v našem speciálu: