archiv Albert

Grilovaný lilek s nivou

Moje hodnocení
4x

Lilek je výborná zelenina, která skvěle přijímá další výrazné chutě. Právě tradiční český sýr s modrou plísní společně s lilkem chutná báječně! Tuhle dobrotu servírujte jako přílohu ke grilovanému masu, ale můžete ji servírovat jako bezmasé jídlo třeba se salátem. A pokud chcete ještě další nápad, - zkuste kolečka lilku se sýrem použít jako variaci na vegetariánský burger.

4 porce
30 minut

Suroviny

Postup přípravy

  1. Omyté lilky nakrájejte na kolečka silná asi 1 cm. Osolte, opepřete a nechte 30 minut odležet. Poté osušte papírovou utěrkou, protože lilek pustí vodu.
  2. Grilujte 5 minut pouze z jedné strany.
  3. Mezitím nastrouhejte do misky nivu. Olej smíchejte s rozmělněným česnekem a najemno nakrájeným rozmarýnem. Jednu snítku nechte stranou na ozdobu.
  4. Kolečka lilku otočte, potřete česnekovobylinkovým olejem a posypte strouhanou nivou.
  5. Opékejte dalších 8 minut. Před podáváním posypte nasekanou petrželí.

Chcete další inspiraci pro své grilování? Zkuste také tyto recepty.

Další inspiraci na pořádnou grilovačku najdete v našem speciálu:

Odesláním formuláře souhlasíte s podmínkami zpracování osobních údajů

Zdroj receptu

archiv Albert


Přečtěte si také

Recepty