Suroviny
- srnčí maso 1 kg
- česnek 1 dávka
- pepř 1 dávka
- šalotka 1 kus
- olivový olej 1 dávka
- černý kořen 1 kg
- pepř 1 špetka
- hrášek 200 g
- máslo 1 kus
- omáčka 1 dávka
Postup přípravy
Srnčí maso očistíme a naložíme na dva dny do oleje, česneku, pepře a čerstvých bylinek
Pak maso zprudka opečeme a dáme dopéct do trouby na 180 °C asi na 15 minut
Černý kořen očistíme, vložíme do studené vody s citronem, aby zůstal bílý
Před podáváním ho povaříme v osolené vodě
Hráškové lusky orestujeme na másle a přidáme k nim ještě povařený černý kořen
Maso podáváme s telecí omáčkou, která doprovodí základ z restované šalotky ovoněné rozmarýnem a s oběma zeleninovými přílohami