Grilované ředkvičky s jarní cibulkou v medovém nálevu
Grilované ředkvičky s jarní cibulkou v medovém nálevu
Zdroj: Smoothcooking.cz
Grilované ředkvičky s jarní cibulkou v medovém nálevu
Zdroj:
Smoothcooking.cz
Moje hodnocení
21x
Ano, i ředkvičky jsou skvělé zagrilované. Je to trošku nezvyklé, ale s medovým přelivem a nasládlou jarní cibulkou vytvoří neodolatelný tandem, který je skvělý teplý i zastudena. Ideální příloha ke grilovanému masu nebo jen jako svěží svačina do práce.
4 porce
30 minut
Suroviny
ředkvičky
3 svazky
jarní cibulka
1 svazek
Med
2 lžíce
Olivový olej
4 lžíce
Česnek
1 velký stroužek
Sůl
čerstvě namletý pepř
Postup přípravy
Do malé misky vložte med a dejte ho na chviličku do mikrovlnné trouby, aby se rozehřál.
Do roztátého medu přidejte olivový olej, osolte, opepřete a do směsi přidejte prolisovaný česnek.
Očistěte ředkvičky a nakrájejte je na čtvrtky. Jarním cibulkám ořízněte kořínky a cibulky nakrájejte na 4 kusy asi 5 cm dlouhé. Ředkvičky s cibulkami dejte do pekáčku a promíchejte je s připravenou marinádou.
Pekáč dejte do trouby předehřáté na 250 stupňů s funkcí gril a pečte asi 15 minut. Podávejte horké nebo zastudena.