Najděte si recept
Na co máte chuť?

Grilované kotlety v jamajské marinádě s pivem
Před podáváním nechte hotové kotlety asi 5 minut odpočinout v míse vedle grilu a hojně je zalijte extra panenským olivovým olejem. Podávejte s bagetou nebo bramborou opečenou na grilu.
nad 2 hodiny
4 porce
Suroviny (4 porce)
- vepřové kotlety 4 ks á 250 g
- mořská sůl
- Pepř
Marináda:
- světlé pivo Velkopopovický Kozel 11° 350 ml
- tmavý rum 100 ml
- Javorový sirup 30 g
- Sójová omáčka 30 g
- limetková šťáva 30 g
- česnek, nastrouhaný 3 stroužky
- mletý zázvor 1 lžička
- sušená chilli paprička 1 ks
- čerstvý tymián, nasekaný 1 lžička
- čerstvá majoránka, nasekaná 1 lžička
- nové koření 4 kuličky
- černý pepř 6 kuliček
- mletá skořice 1 lžička
- muškátový oříšek, strouhaný 1 lžička
- Bobkový list 2 ks
Omlouváme se, snažíme se dohledat chybějící obrázek
Postup
- Marináda: Do misky nalijte pivo, rum, javorový sirup, sójovou omáčku a limetkovou šťávu.
- Vmíchejte česnek, zázvor, chilli, tymián, skořici, muškátový oříšek a majoránku. Poté přidejte v hmoždíři podrcený pepř, nové koření a bobkový list. Vše dobře promíchejte.
- Marinování a grilování: Vepřové kotlety vložte do misky s částí marinády a zbytkem marinády zalijte, aby kotlety byly ponořené. Uložte přes noc na chladném místě.
- Venkovní gril rozehřejte na střední teplotu. Kotlety vyjměte z marinády, nechte okapat a položte vedle grilu. Než se zahřeje, nechte je odpočinout po dobu 15 až 20 minut.
- Maso osolte a opepřete. Kotlety grilujte po obou stranách podle jejich tloušťky asi 5 až 6 minut.
Grilované kotlety v jamajské marinádě s pivem; foto: Velkopopovický Kozel