Suroviny
- vepřové kotlety 4 ks á 250 g
- mořská sůl
- pepř
Marináda
- světlé pivo 350 ml
- tmavý rum 100 ml
- javorový sirup 30 g
- sójová omáčka 30 g
- limetková šťáva 30 g
- česnek 3 stroužky
- mletý zázvor 1 lžička
- chilli papričky 1 ks
- tymián 1 lžička
- majoránka 1 lžička
- nové koření 4 kuličky
- černý pepř 6 kuliček
- mletá skořice 1 lžička
- muškátový oříšek (strouhaný) 1 lžička
- bobkový list 2 ks
Postup přípravy
- Marináda: Do misky nalijte pivo, rum, javorový sirup, sójovou omáčku a limetkovou šťávu.
- Vmíchejte česnek, zázvor, chilli, tymián, skořici, muškátový oříšek a majoránku. Poté přidejte v hmoždíři podrcený pepř, nové koření a bobkový list. Vše dobře promíchejte.
- Marinování a grilování: Vepřové kotlety vložte do misky s částí marinády a zbytkem marinády zalijte, aby kotlety byly ponořené. Uložte přes noc na chladném místě.
- Venkovní gril rozehřejte na střední teplotu. Kotlety vyjměte z marinády, nechte okapat a položte vedle grilu. Než se zahřeje, nechte je odpočinout po dobu 15 až 20 minut.
- Maso osolte a opepřete. Kotlety grilujte po obou stranách podle jejich tloušťky asi 5 až 6 minut.