návrat zpět

Najděte si recept

Reklama
Webové stránky skupiny Prima používají cookies k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti. Používáním tohoto webu souhlasíte s užitím cookies v rámci webů skupiny Prima. Více informací
Souhlasím
Reklama

Grilované kotlety v jamajské marinádě s pivem

Hodnoceno: 0x
4 porce
nad 2 hodiny
Grilované kotlety v jamajské marinádě s pivem
Autor: archiv Velkopopovický Kozel Grilované kotlety v jamajské marinádě s pivem
Před podáváním nechte hotové kotlety asi 5 minut odpočinout v míse vedle grilu a hojně je zalijte extra panenským olivovým olejem. Podávejte s bagetou nebo bramborou opečenou na grilu.

Postup

  1. Marináda: Do misky nalijte pivo, rum, javorový sirup, sójovou omáčku a limetkovou šťávu.
  2. Vmíchejte česnek, zázvor, chilli, tymián, skořici, muškátový oříšek a majoránku. Poté přidejte v hmoždíři podrcený pepř, nové koření a bobkový list. Vše dobře promíchejte.
  3. Marinování a grilování: Vepřové kotlety vložte do misky s částí marinády a zbytkem marinády zalijte, aby kotlety byly ponořené. Uložte přes noc na chladném místě.
  4. Venkovní gril rozehřejte na střední teplotu. Kotlety vyjměte z marinády, nechte okapat a položte vedle grilu. Než se zahřeje, nechte je odpočinout po dobu 15 až 20 minut.
  5. Maso osolte a opepřete. Kotlety grilujte po obou stranách podle jejich tloušťky asi 5 až 6 minut.

Grilované kotlety v jamajské marinádě s pivem 2 Foto: Grilované kotlety v jamajské marinádě s pivem; foto: Velkopopovický Kozel