Head
- kalamáry 1 kg
Omáčka
- olivový olej 50 ml
Head
- petržel 1 g
Postup přípravy
Připravte si:
1 kg očištěných kalamárů, 100 ml obyčejného olivového oleje na pečení, čerstvě namletý pepř, sůl
na omáčku:
50 ml olivového oleje, špetku čerstvě nasekané petrželky, 3 stroužky česneku
Pusťte se do toho:
1. Kalamáry důkladně omyjte studenou vodou a kuchyňskou papírovou utěrkou osušte.
2. Osolte je, okořeňte čerstvě namletým pepřem a zakapejte olejem.
3. Připravte gril. Roztopte ho na středně vysoký žár. Přichystané kalamáry grilujte zhruba minutu z každé strany.
4. Odložte je do misky a nechte asi 3 minuty odležet.
5. Poté slijte šťávu a povrch kalamárů znovu potřete olejem. Posypejte je sekanou petrželkou a česnekem. Dejte je na gril ještě jednou a pečte až do konce.