Šťouchané brambory
- pepř špetka
Postup přípravy
Vepřová panenka: Maso odblaníme a na rozpáleném grilu opečeme zprudka ze všech stran, jen aby se zatáhlo a maso zůstalo uvnitř šťavnaté. Poté panenku dáme do trouby a pečeme 15-20 minut na 150 stupňů do růžova. Panenku vyjmeme a nakrájíme na plátky.
Šťouchané brambory: Brambory oloupeme, omyjeme, nakrájíme na malé kostky a vaříme v osolené vodě 15 až 20 minut. Uvařené brambory scedíme a necháme je okapat. Na rozehřáté pánvi rozpustíme máslo, přidáme najemno nakrájenou jarní cibulku, jen prohodíme a přidáme uvařené brambory. Poté přidáme tři polévkové lžíce zakysané smetany, sůl a pepř. Promícháme a rozšťoucháme.
Pečený fenykl na bylinkovém másle: Fenykl očistíme, nakrájíme na tenké nudličky, dáme ho do misky a zlehka promícháme s trochou soli. V hluboké pánvi rozpustíme máslo, přidáme nakrájenou petržel, pažitku, česnek, sůl, pepř a nakonec přidáme fenykl a společně dusíme 4-5 minut.