3 tipy na zářijové gastroakce: prosecco fest, hodování v oblacích nebo vinobraní

Chcete si na podzim kromě tradičních vinobraní dopřát i něco dalšího? Dnes pro vás máme kromě klasického vína i tip na prosecco festival a speciální večeři, kterou si můžete dopřát v oblacích. Čtěte dál a plánujte!

PROSECCO FEST ve Villa Richter

Podmanivé, osvěžující, lehké a s italskou elegancí – takové je prosecco, které si po celém světě získalo miliony fanoušků. I letos vás zveme v sobotu 3. září 2022 na degustaci prosecca na Svatováclavskou vinici u Villy Richter. Nově ochutnáte i pořádnou porci muziky od známých DJs.

Generálním partnerem je vinařství Serena Wines 1881. Letošní ročník bude ve znamení spojení vína s hudbou. Prosecco si tak u nás vychutnáte při poslechu známých DJs: Subgate, Im Cyber, TGT nebo DJ Madelaine. Svůj hudební set si pro vás připraví také šéfkuchař Villy Richter Stýf, který hudbu miluje stejně jako dobré jídlo. Stýf, vlastním jménem Stephen Senewiratne, pochází ze Srí Lanky a dříve působil jako šéfkuchař v restauraci Red Pif a pětihvězdičkovém hotelu Mandarin. Těšit se můžete na širokou škálu toho nejlepšího šumivého vína, které nabízí italská oblast Prosecco. Na jedinečném místě vás čeká odlehčená atmosféra s tematickými ochutnávkami celé chuťové palety Prosecca více než 14 značek. Samozřejmostí budou i italské speciality.

Hodování v oblacích

Voda z Vltavy si odnesla další rok a do Prahy se vrací nejžádanější kulinární atrakce. Začátkem září (od 1. do 4. září, druhý termín je 8. až 11. září) se bude opět obědvat a večeřet v oblacích, tedy na plošině vytažené do výšky padesáti metrů nad městem. Kouzelná atrakce s názvem Dinner in the Sky je již nedílnou součástí pražského gastronomického kalendáře. A jaké novinky nás letos čekají?

Už v loňském roce se plošina Dinner in the Sky přestěhovala přímo do srdce historické Prahy na pražskou náplavku. Také letos se bude startovat z Dvořákova nábřeží, a právě tato nádherná lokace umocní celý zážitek. Co se naopak mění je postava šéfkuchaře, neboť letošní nebeské menu dostal na starost hvězdný Pavel Býček, který působil v michelinském Alcronu a nyní má v Holešovicích vlastní restauraci The Eatery, která získala prestižní ocenění Bib Gourmand. A co bude v Oblacích servírovat? Jako předkrm si pro hosty připravil tatarák z červené řepy s brynzou a oříškovým dresinkem. Poté bude podávat svou kreativní verzi koprovky s uzeným pstruhem a pečenými brambůrky. A jako hlavní chod se návštěvníci mohou těšit na kachní prso s foie gras, pečenou dýní a kaštany. Čtyřchodové hodování pak zakončí dezert v podobě domácího pribináčku s hruškovou oblohou. Vegetariánské menu se bude lišit víceméně jen v hlavním chodu, kdy se místo kachny bude servírovat rizoto z tarhoni s pečenou dýní a kadeřávkem.

Další novinky se týkají koncepce obědů, kde bude po vzoru prémiové večeře zařazen také prémiový oběd, během něhož se k pokrmům podávají špičková vína a šampaňské. Největším zážitkem je již tradičně večeře při západu slunce, která je také nejdražší – hosté za ní zaplatí 5 850 korun. Naopak oběd v oblacích vychází na 2 490 korun.

Svatováclavské vinobraní

I konec léta může být plný krásných okamžiků a vzpomínek. Pokud patříte k milovníkům vína, Prahy nebo jenom zkrátka nemáte žádné plány, přijďte si zpříjemnit nadcházející podzim na Svatováclavské vinobraní. Konat se bude v sobotu 24. září již tradičně v nejstarším českém vinohradu u krásné Villy Richter na Pražském hradě. Svá nejzajímavější vína na akci představí vinaři z Čech a Moravy. Těšit se můžete i na tradiční a oblíbený burčák, který má sezonu pouze pár dní v roce. Chybět nebude ani pohoštění, kterým můžete jednotlivé degustace proložit. A samozřejmě nebude chybět živá hudba.

Autor článku

Tereza Pánková

Všechny články autora

redaktorka FTV Prima

Odesláním formuláře souhlasíte s podmínkami zpracování osobních údajů


Přečtěte si také

Recepty