Suroviny
- olivový olej 1 lžíce
- řapíkatý celer (nasekaný) 3 stonky
- batáty 500 g
- žlutá paprika 1 ks
- zeleninový vývar 600 ml
- zelené fazolky (nasekané) 100 g
- bílé fazole 420 g
- sůl
- čerstvě namletý pepř
Postup přípravy
- Ve velkém hrnci rozpalte olej, přidejte celer a sladkou bramboru a vařte asi 5 minut. Přidejte papriku a vařte dalších pár minut, potom vmíchejte vývar. Přiveďte do varu a nechte probublávat 10 minut.
- Přidejte zelené fazolky a vařte dalších 5 minut, pak přidejte fazole a 5 minut je nechte důkladně prohřívat. V hrnci rozmáčkněte pár kousků brambor a fazolí, aby se šťáva zahustila. Dochuťte solí a pepřem a zkuste, zda jsou brambory správně měkké.
- Mezitím opečte kousky ciabatty po jedné straně, potom plátky otočte, přidejte na ně lístky tymiánu a nastrouhaný sýr a opečte dohněda. Podávejte kotlík s plovoucími tousty.